Ciuperci Umplute cu Orez




CIUPERCI UMPLUTE CU OREZ


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 1 ceașcă mică de orez
- 1 gălbenuș crud
- 1 lingură de unt
- sare
- 100 g parmezan



Mod de preparare

Ciupercile se separă de codițe, se spală în mai multe ape reci
și se lasă într-o farfurie să se scurgă.
Codițele se spală și se toacă mărunt, se pun într-o farfurie adîncă
și se amestecă cu orezul fiert și scurs, cu un gălbenuș crud și
100 g parmezan dat pe răzătoare.
Se unge o formă cu unt, se așază ciupercile una lîngă alta, se
umplu cu amestecul omogenizat și piper după gust, apoi se
introduce forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Sînt gata cînd ciupercile s-au înmuiat bine.
Se servesc calde.




Ciuperci Umplute cu Orez




CIUPERCI UMPLUTE CU OREZ


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 1 ceașcă mică de orez
- 1 gălbenuș crud
- 1 lingură de unt
- sare
- 100 g parmezan



Mod de preparare

Ciupercile se separă de codițe, se spală în mai multe ape reci
și se lasă într-o farfurie să se scurgă.
Codițele se spală și se toacă mărunt, se pun într-o farfurie adîncă
și se amestecă cu orezul fiert și scurs, cu un gălbenuș crud și
100 g parmezan dat pe răzătoare.
Se unge o formă cu unt, se așază ciupercile una lîngă alta, se
umplu cu amestecul omogenizat și piper după gust, apoi se
introduce forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Sînt gata cînd ciupercile s-au înmuiat bine.
Se servesc calde.




Ciulama de Ciuperci



CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte
- sare
- mărar tocat
- piper măcinat



Mod de preparare


Se pregătesc ciupercile ca în rețeta anterioară, apoi se
lasă într-o farfurie adîncă cu puțină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregătește o ciulama groasă din
două linguri de unt, trei linguri de făină și o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puțină apă, apoi se pun
peste ciulama și se fierb o jumătate de oră la foc mic.
În timpul fierbării peste mîncare se adaugă cîte puțin vin alb.
Ciulamaua se servește caldă, cu mărar tocat pus deasupra
și puțin piper măcinat.
Se servește cu mămăliguță caldă.




Ciulama de Ciuperci



CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte
- sare
- mărar tocat
- piper măcinat



Mod de preparare


Se pregătesc ciupercile ca în rețeta anterioară, apoi se
lasă într-o farfurie adîncă cu puțină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregătește o ciulama groasă din
două linguri de unt, trei linguri de făină și o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puțină apă, apoi se pun
peste ciulama și se fierb o jumătate de oră la foc mic.
În timpul fierbării peste mîncare se adaugă cîte puțin vin alb.
Ciulamaua se servește caldă, cu mărar tocat pus deasupra
și puțin piper măcinat.
Se servește cu mămăliguță caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții