Conopidă Poloneză



CONOPIDĂ POLONEZĂ


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 felii de franzelă
- 100 g unt
- sare
- 4 ouă fierte tari
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
un sfert de oră în apă cu sare.
Se scoate, se scoate și se rumenește în unt.
Se așază conopida pe un platou mare, se acoperă cu
felii de franzelă prăjite în unt și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare.
Peste conopidă se stoarce zeama de la jumătate de lămîie,
se acoperă cu verdeață tocată mărunt și se servește imediat.






Conopidă Poloneză



CONOPIDĂ POLONEZĂ


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 felii de franzelă
- 100 g unt
- sare
- 4 ouă fierte tari
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
un sfert de oră în apă cu sare.
Se scoate, se scoate și se rumenește în unt.
Se așază conopida pe un platou mare, se acoperă cu
felii de franzelă prăjite în unt și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare.
Peste conopidă se stoarce zeama de la jumătate de lămîie,
se acoperă cu verdeață tocată mărunt și se servește imediat.






Conopidă cu Sos de Roșii



CONOPIDĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană suc de roșii
- 100 g cașcaval
- sare
- 2 linguri de unt sau 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
în apă cu sare, care clocotește.
Se scurge cînd este fiartă și se pune într-o cratiță unsă
cu unt, se acoperă cu suc de roșii sărat și puțin îndulcit.
Se rade cașcaval peste conopidă și se coace la cuptor o
jumătate de oră, după care se servește caldă, cu pîine proaspătă.




Conopidă cu Sos de Roșii



CONOPIDĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană suc de roșii
- 100 g cașcaval
- sare
- 2 linguri de unt sau 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
în apă cu sare, care clocotește.
Se scurge cînd este fiartă și se pune într-o cratiță unsă
cu unt, se acoperă cu suc de roșii sărat și puțin îndulcit.
Se rade cașcaval peste conopidă și se coace la cuptor o
jumătate de oră, după care se servește caldă, cu pîine proaspătă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții