Conopidă cu Sos de Roșii



CONOPIDĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană suc de roșii
- 100 g cașcaval
- sare
- 2 linguri de unt sau 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
în apă cu sare, care clocotește.
Se scurge cînd este fiartă și se pune într-o cratiță unsă
cu unt, se acoperă cu suc de roșii sărat și puțin îndulcit.
Se rade cașcaval peste conopidă și se coace la cuptor o
jumătate de oră, după care se servește caldă, cu pîine proaspătă.




Conopidă cu Sos de Roșii



CONOPIDĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană suc de roșii
- 100 g cașcaval
- sare
- 2 linguri de unt sau 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
în apă cu sare, care clocotește.
Se scurge cînd este fiartă și se pune într-o cratiță unsă
cu unt, se acoperă cu suc de roșii sărat și puțin îndulcit.
Se rade cașcaval peste conopidă și se coace la cuptor o
jumătate de oră, după care se servește caldă, cu pîine proaspătă.




Conopidă cu Pesmet



CONOPIDĂ CU PESMET


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 ouă
- 3 linguri de pesmet
- sare
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele și se pune la fiert în apă
cu sare, care clocotește.
Se scoate după un sfert de oră, se trece fiecare buchețel
prin ou bătut și pri pesmet și se așază în straturi într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu puțin pesmet.
Restul de ou se pune peste conopidă, se introduce forma în
cuptor cald și se coace o jumătate de oră.
Se scoate din cuptor cînd a devenit puțin aurie.
Se servește caldă.





Conopidă cu Pesmet



CONOPIDĂ CU PESMET


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 ouă
- 3 linguri de pesmet
- sare
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele și se pune la fiert în apă
cu sare, care clocotește.
Se scoate după un sfert de oră, se trece fiecare buchețel
prin ou bătut și pri pesmet și se așază în straturi într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu puțin pesmet.
Restul de ou se pune peste conopidă, se introduce forma în
cuptor cald și se coace o jumătate de oră.
Se scoate din cuptor cînd a devenit puțin aurie.
Se servește caldă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții