Dovlecei cu Brînză




DOVLECEI CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 200 g brînză de vaci
- 1 ou
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 cană supă zarzavat
- 2 roșii
- smîntînă



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală și se golesc de semințe
cu un cuțit ascuțit.
Se lasă să se scurgă.
Separat se frămîntă brînza cu verdeață tocată, se adaugă oul,
se omogenizează și se sărează amestecul.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt,  se pun dovleceii
umpluți unul lîngă altul, cu felii de roșii printre ei, și se acoperă
cu o cană de supă de zarzavat sau de apă caldă.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
și se lasă la foc potrivit.
Se servesc calzi, cu smîntînă deasupra.





Dovlecei cu Brînză




DOVLECEI CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 200 g brînză de vaci
- 1 ou
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 cană supă zarzavat
- 2 roșii
- smîntînă



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală și se golesc de semințe
cu un cuțit ascuțit.
Se lasă să se scurgă.
Separat se frămîntă brînza cu verdeață tocată, se adaugă oul,
se omogenizează și se sărează amestecul.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt,  se pun dovleceii
umpluți unul lîngă altul, cu felii de roșii printre ei, și se acoperă
cu o cană de supă de zarzavat sau de apă caldă.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
și se lasă la foc potrivit.
Se servesc calzi, cu smîntînă deasupra.





Conopidă Poloneză



CONOPIDĂ POLONEZĂ


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 felii de franzelă
- 100 g unt
- sare
- 4 ouă fierte tari
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
un sfert de oră în apă cu sare.
Se scoate, se scoate și se rumenește în unt.
Se așază conopida pe un platou mare, se acoperă cu
felii de franzelă prăjite în unt și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare.
Peste conopidă se stoarce zeama de la jumătate de lămîie,
se acoperă cu verdeață tocată mărunt și se servește imediat.






Conopidă Poloneză



CONOPIDĂ POLONEZĂ


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 2 felii de franzelă
- 100 g unt
- sare
- 4 ouă fierte tari
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie



Mod de preparare

Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe
un sfert de oră în apă cu sare.
Se scoate, se scoate și se rumenește în unt.
Se așază conopida pe un platou mare, se acoperă cu
felii de franzelă prăjite în unt și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare.
Peste conopidă se stoarce zeama de la jumătate de lămîie,
se acoperă cu verdeață tocată mărunt și se servește imediat.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții