Pilaf de Dovlecei



PILAF DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 3 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 3 roșii decojite
- sare
- ulei
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coajă albă, apăsînd cu lama unui
cuțit ascuțit în așa fel ca să se curețe doar un strat subțire,
apoi se spală și se taie felii groase de 1 - 2 cm.
Se pun feliile de dovlecei să se înmoaie într-o cratiță pe
foc mic, se scot pe o farfurie și se lasă cît timp se pregătesc
restul legumelor.
Ceapa se taie peștișori, se călește în restul de ulei doar zece
minute, după care se pune și orezul peste ceapă să se înmoaie
ușor.
Se toarnă o ceașcă de apă caldă peste amestec, se amestecă cu
o lingură în cratiță, ca să nu se prindă orezul de fund, pînă cînd
orezul s-a înmuiat.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiță cu
pereții înalți un strat de dovlecei, altul de ceapă și orez și se
încheie cu un rînd de dovlecei.
Se acoperă amestecul cu apă caldă în care s-a pus puțină sare, se
adaugă o lingură de bulion sau se pune un strat de roșii felii
peste dovlecei și se introduce cratița în cuptor pentru o oră.
După ce se scoate din cuptor, se presară verdeață tocată peste
pilaf și se servește cald sau rece.



Pilaf de Dovlecei



PILAF DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 3 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 3 roșii decojite
- sare
- ulei
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coajă albă, apăsînd cu lama unui
cuțit ascuțit în așa fel ca să se curețe doar un strat subțire,
apoi se spală și se taie felii groase de 1 - 2 cm.
Se pun feliile de dovlecei să se înmoaie într-o cratiță pe
foc mic, se scot pe o farfurie și se lasă cît timp se pregătesc
restul legumelor.
Ceapa se taie peștișori, se călește în restul de ulei doar zece
minute, după care se pune și orezul peste ceapă să se înmoaie
ușor.
Se toarnă o ceașcă de apă caldă peste amestec, se amestecă cu
o lingură în cratiță, ca să nu se prindă orezul de fund, pînă cînd
orezul s-a înmuiat.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiță cu
pereții înalți un strat de dovlecei, altul de ceapă și orez și se
încheie cu un rînd de dovlecei.
Se acoperă amestecul cu apă caldă în care s-a pus puțină sare, se
adaugă o lingură de bulion sau se pune un strat de roșii felii
peste dovlecei și se introduce cratița în cuptor pentru o oră.
După ce se scoate din cuptor, se presară verdeață tocată peste
pilaf și se servește cald sau rece.



Mîncare de Dovlecei Tineri



MÎNCARE DE DOVLECEI TINERI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei în floare
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 2 linguri de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță dovleceii ( se rad cu lama unui cuțit ascuțit ), se taie felii
pe lung și se spală.
Se lasă să se scurgă, timp în care se toacă ceapa mărunt se călește
în ulei încins.
Se stinge cu apă, se acoperă cratița și se lasă ceapa să se înmoaie bine.
Se pune puțină făină peste ceapă, se amestecă, apoi se colorează cu
o lingură de bulion de roșii.
Se adaugă o ceașcă de apă în sosul obținut și feliile de dovlecei.
Se fierbe în cratița acoperită, o jumătate de oră, după care se presară
deasupra verdeață tocată fin și smîntînă.
Mîncarea se servește caldă, sărată și piperată, după gust.





Mîncare de Dovlecei Tineri



MÎNCARE DE DOVLECEI TINERI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei în floare
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 2 linguri de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță dovleceii ( se rad cu lama unui cuțit ascuțit ), se taie felii
pe lung și se spală.
Se lasă să se scurgă, timp în care se toacă ceapa mărunt se călește
în ulei încins.
Se stinge cu apă, se acoperă cratița și se lasă ceapa să se înmoaie bine.
Se pune puțină făină peste ceapă, se amestecă, apoi se colorează cu
o lingură de bulion de roșii.
Se adaugă o ceașcă de apă în sosul obținut și feliile de dovlecei.
Se fierbe în cratița acoperită, o jumătate de oră, după care se presară
deasupra verdeață tocată fin și smîntînă.
Mîncarea se servește caldă, sărată și piperată, după gust.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții