Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Fasole Verde Dietetică
FASOLE VERDE DIETETICĂ
Ingrediente
- 1 kg de fasole verde
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- 3 roșii decojite
- sare
- 1 lingură de supă concentrată
Mod de preparare
Fasolea se curăță de codițe și de vîrfuri, se spală cu apă rece și
se pune să fiarbă într-o cană de supă caldă sau în apă caldă.
Se acoperă cratița cu un capac, se micșorează focul și se fierbe
înăbușit o oră.
Fasolea lasă mult suc la fiert și nu trebuie acoperită cu apă
la gătit.
Se sărează mîcarea, se adaugă ceapa tocată mărunt, o ceașcă de
ulei, o lingură de supă concentrată și verdeață tocată mărunt.
Se fierbe în continuare o jumătate de oră, după care se adaugă
roșiile decojite și se taie felii subțiri, se mai fierbe mîncarea doar
zece minute și se ia cratița de pe foc.
Se servește caldă.
Fasole Verde Dietetică
FASOLE VERDE DIETETICĂ
Ingrediente
- 1 kg de fasole verde
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- 3 roșii decojite
- sare
- 1 lingură de supă concentrată
Mod de preparare
Fasolea se curăță de codițe și de vîrfuri, se spală cu apă rece și
se pune să fiarbă într-o cană de supă caldă sau în apă caldă.
Se acoperă cratița cu un capac, se micșorează focul și se fierbe
înăbușit o oră.
Fasolea lasă mult suc la fiert și nu trebuie acoperită cu apă
la gătit.
Se sărează mîcarea, se adaugă ceapa tocată mărunt, o ceașcă de
ulei, o lingură de supă concentrată și verdeață tocată mărunt.
Se fierbe în continuare o jumătate de oră, după care se adaugă
roșiile decojite și se taie felii subțiri, se mai fierbe mîncarea doar
zece minute și se ia cratița de pe foc.
Se servește caldă.
Pilaf de Dovlecei cu Ardei Gras
PILAF DE DOVLECEI CU ARDEI GRAS
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 4 ardei grași
- 4 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 4 roșii decojite
- verdeață tocată
- sare
- piper boabe
- tarhon
Mod de preparare
Se curăță dovleceii, se spală și se taie felii, după care
se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiați felii
pe lung.
Cînd legumele s-au înmuiat ușor se scot și se lasă pe
o farfurie, cît timp se călește ceapa în restul de ulei.
Se unge cratița cu pereții înalți cu unt, se așază un strat
gros de dovlecei și ardei, se pune ceapa, apoi orezul
fiert separat și alt strat de legume călite.
Se acoperă cu un strat de roșii decojite, se adaugă în
pilaf boabe de piper și se acoperă cu apă caldă în care
s-a dizolvat o linguriță de sare.
Peste roșii se toacă mărunt pătrunjel verde și cîteva
frunze de tarhon.
Cratița se lasă la foc mic o oră, apoi se scade în cuptor
și se lasă să se răcească conținutul înainte de a servi la masă.
Pilaful se poate păstra de pe o zi pe alta.
Pilaf de Dovlecei cu Ardei Gras
PILAF DE DOVLECEI CU ARDEI GRAS
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 4 ardei grași
- 4 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 4 roșii decojite
- verdeață tocată
- sare
- piper boabe
- tarhon
Mod de preparare
Se curăță dovleceii, se spală și se taie felii, după care
se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiați felii
pe lung.
Cînd legumele s-au înmuiat ușor se scot și se lasă pe
o farfurie, cît timp se călește ceapa în restul de ulei.
Se unge cratița cu pereții înalți cu unt, se așază un strat
gros de dovlecei și ardei, se pune ceapa, apoi orezul
fiert separat și alt strat de legume călite.
Se acoperă cu un strat de roșii decojite, se adaugă în
pilaf boabe de piper și se acoperă cu apă caldă în care
s-a dizolvat o linguriță de sare.
Peste roșii se toacă mărunt pătrunjel verde și cîteva
frunze de tarhon.
Cratița se lasă la foc mic o oră, apoi se scade în cuptor
și se lasă să se răcească conținutul înainte de a servi la masă.
Pilaful se poate păstra de pe o zi pe alta.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții