Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Fasole cu Sos de Ulei și Oțet
FASOLE CU SOS DE ULEI ȘI OȚET
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de supă concentrată
- sare
- mărar tocat
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot.
Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă
rece și se pune fasolea la fiert.
Cînd dă în clocot, se adaugă păstîrnacul
curățat și tăiat în două și o jumătate de linguriță
de sare.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă
morcovii curățați și netăiați și o lingură de supă
concentrată.
Se fierbe pînă cînd fasolea nu mai are zeamă.
Se scurge cînd s-a răcit și se amestecă cu un sos
făcut din ulei, oțet, sare și piper măcinat.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare
și spălată cu apă rece.
Ceapa se stoarce în mînă înainte de a fi pusă în
castronul de salată.
Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov
fiert, se presară cu mărar tocat și se servește rece,
ca aperitiv.
Fasole cu Sos de Ulei și Oțet
FASOLE CU SOS DE ULEI ȘI OȚET
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de supă concentrată
- sare
- mărar tocat
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot.
Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă
rece și se pune fasolea la fiert.
Cînd dă în clocot, se adaugă păstîrnacul
curățat și tăiat în două și o jumătate de linguriță
de sare.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă
morcovii curățați și netăiați și o lingură de supă
concentrată.
Se fierbe pînă cînd fasolea nu mai are zeamă.
Se scurge cînd s-a răcit și se amestecă cu un sos
făcut din ulei, oțet, sare și piper măcinat.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare
și spălată cu apă rece.
Ceapa se stoarce în mînă înainte de a fi pusă în
castronul de salată.
Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov
fiert, se presară cu mărar tocat și se servește rece,
ca aperitiv.
Fasole cu Tarhon
FASOLE CU TARHON
Ingrediente
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
- 1/2 fasole boabe
- 3 roșii decojite
- sare
- piper boabe
- 1 păstîrnac
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 legătură de tarhon
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
Mod de preparare
Se alege fasolea și se pregătește după indicațiile de la
rețeta anterioară , apoi se fierbe cu un păstîrnac și
puțina sare o oră.
Se adaugă morcovii, cepele și ardeiul gras tocate mărunt
o dată cu uleiul și cîteva boabe de piper.
Cînd zarzavatul a fiert, se adaugă roșiile decojite și tăiate
felii subțiri, precum și frunze de tarhon întregi sau tocate
mărunt.
După un sfert de oră se ia oala de pe foc și se servește
mîncarea caldă, cu salată de ardei capia și de roșii, acoperită
cu mujdei de usturoi.
Fasole cu Tarhon
FASOLE CU TARHON
Ingrediente
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
- 1/2 fasole boabe
- 3 roșii decojite
- sare
- piper boabe
- 1 păstîrnac
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 legătură de tarhon
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
Mod de preparare
Se alege fasolea și se pregătește după indicațiile de la
rețeta anterioară , apoi se fierbe cu un păstîrnac și
puțina sare o oră.
Se adaugă morcovii, cepele și ardeiul gras tocate mărunt
o dată cu uleiul și cîteva boabe de piper.
Cînd zarzavatul a fiert, se adaugă roșiile decojite și tăiate
felii subțiri, precum și frunze de tarhon întregi sau tocate
mărunt.
După un sfert de oră se ia oala de pe foc și se servește
mîncarea caldă, cu salată de ardei capia și de roșii, acoperită
cu mujdei de usturoi.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții