Fasole Scăzută la Cuptor cu Cîrnați




FASOLE SCĂZUTĂ LA CUPTOR CU CÎRNAȚI


Ingrediente

- 1/2 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac
- foaie de dafin
- piper boabe
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg cîrnați
- 3 roșii decojite sau 1 lingură de bulion
- 1 ceapă


Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se fierbe cu apă cît s-o acopere.
Se aruncă apa cînd fasolea dă în clocot, se umple oala cu
altă apă rece și se lasă să fiarbă la foc potrivit cu păstîrnacul
curățat și tăiat în două și cu puțină sare.
Cînd bobul de fasole se desface ușor prin apăsare, se adaugă
piperul și foaia de dafin.
Se toacă ceapa mărunt, se călește în ulei încins îndoit cu apă
caldă, se stinge cînd a devenit sticloasă cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece sau cu roșiile tăiate felii și se lasă să fiarbă
acoperită o jumătate de oră.
Se răstoarnă apoi peste fasole și se amestecă ușor cu o lingură
de lemn.
Se prăjesc cîrnații, se taie bucăți mari, și se lasă pe o farfurie.
Se gustă fasolea de sare și se pune într-o cratiță în cuptor, să
scadă mîncarea, douăzeci de minute.
Fasolea astfel pregătită se servește caldă, cu bucăți de cîrnați
alături și cu salată de sfeclă roșie cu hrean.






Fasole Scăzută la Cuptor cu Cîrnați




FASOLE SCĂZUTĂ LA CUPTOR CU CÎRNAȚI


Ingrediente

- 1/2 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac
- foaie de dafin
- piper boabe
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg cîrnați
- 3 roșii decojite sau 1 lingură de bulion
- 1 ceapă


Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se fierbe cu apă cît s-o acopere.
Se aruncă apa cînd fasolea dă în clocot, se umple oala cu
altă apă rece și se lasă să fiarbă la foc potrivit cu păstîrnacul
curățat și tăiat în două și cu puțină sare.
Cînd bobul de fasole se desface ușor prin apăsare, se adaugă
piperul și foaia de dafin.
Se toacă ceapa mărunt, se călește în ulei încins îndoit cu apă
caldă, se stinge cînd a devenit sticloasă cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece sau cu roșiile tăiate felii și se lasă să fiarbă
acoperită o jumătate de oră.
Se răstoarnă apoi peste fasole și se amestecă ușor cu o lingură
de lemn.
Se prăjesc cîrnații, se taie bucăți mari, și se lasă pe o farfurie.
Se gustă fasolea de sare și se pune într-o cratiță în cuptor, să
scadă mîncarea, douăzeci de minute.
Fasolea astfel pregătită se servește caldă, cu bucăți de cîrnați
alături și cu salată de sfeclă roșie cu hrean.






Fasole cu Sos de Ulei și Oțet



FASOLE CU SOS DE ULEI ȘI OȚET


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de supă concentrată
- sare
- mărar tocat
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat



Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot.
Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă
rece și se pune fasolea la fiert.
Cînd dă în clocot, se adaugă păstîrnacul
curățat și tăiat în două și o jumătate de linguriță
de sare.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă
morcovii curățați și netăiați și o lingură de supă
concentrată.
Se fierbe pînă cînd fasolea nu mai are zeamă.
Se scurge cînd s-a răcit și se amestecă cu un sos
făcut din ulei, oțet, sare și piper măcinat.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare
și spălată cu apă rece.
Ceapa se stoarce în mînă înainte de a fi pusă în
castronul de salată.
Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov
fiert, se presară cu mărar tocat și se servește rece,
ca aperitiv.




Fasole cu Sos de Ulei și Oțet



FASOLE CU SOS DE ULEI ȘI OȚET


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de supă concentrată
- sare
- mărar tocat
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat



Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot.
Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă
rece și se pune fasolea la fiert.
Cînd dă în clocot, se adaugă păstîrnacul
curățat și tăiat în două și o jumătate de linguriță
de sare.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă
morcovii curățați și netăiați și o lingură de supă
concentrată.
Se fierbe pînă cînd fasolea nu mai are zeamă.
Se scurge cînd s-a răcit și se amestecă cu un sos
făcut din ulei, oțet, sare și piper măcinat.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare
și spălată cu apă rece.
Ceapa se stoarce în mînă înainte de a fi pusă în
castronul de salată.
Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov
fiert, se presară cu mărar tocat și se servește rece,
ca aperitiv.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții