Hribi Pane




HRIBI PANE


Ingrediente

- 1 kg hribi
- 1 cană de lapte
- sare
- 3 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- 1 ou
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se separă pălăriile hribilor de codițe, se spală în
mai multe ape și se taie felii groase.
Se face un aluat din ou, făină, lapte și un praf
de sare.
Se trec feliile prin aluat și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot hribii și se pun pe un platou întins, în
mijlocul căruia se așază codițele călite în ulei
cu apă și o ceapă tocată.
Peste hribii pane se toarnă un mujdei de usturoi
puțin sărat, se acoperă apoi cu verdeață tocată
mărunt și se servesc cu pîine proaspătă și garnitură
de cartofi prăjiți.




Hribi Pane




HRIBI PANE


Ingrediente

- 1 kg hribi
- 1 cană de lapte
- sare
- 3 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- 1 ou
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se separă pălăriile hribilor de codițe, se spală în
mai multe ape și se taie felii groase.
Se face un aluat din ou, făină, lapte și un praf
de sare.
Se trec feliile prin aluat și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot hribii și se pun pe un platou întins, în
mijlocul căruia se așază codițele călite în ulei
cu apă și o ceapă tocată.
Peste hribii pane se toarnă un mujdei de usturoi
puțin sărat, se acoperă apoi cu verdeață tocată
mărunt și se servesc cu pîine proaspătă și garnitură
de cartofi prăjiți.




Hribi cu Fidea



HRIBI CU FIDEA

Ingrediente

- 200 g fidea
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper


Mod de preparare


Se călește ceapa tocată cu o ceașcă mare de ulei și
cînd devine sticloasă, se adaugă hribii tăiați felii
și fideaua dată în clocot separat.
Se micșorează focul și se fierbe mîncarea pe o
tablă groasă, ca să nu se prindă de fendul cratiței.
La fiert se adaugă sare și, după gust, cîteva boabe
de piper.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Trebuie să fie grasă, ca să fie gustoasă.





Hribi cu Fidea



HRIBI CU FIDEA

Ingrediente

- 200 g fidea
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper


Mod de preparare


Se călește ceapa tocată cu o ceașcă mare de ulei și
cînd devine sticloasă, se adaugă hribii tăiați felii
și fideaua dată în clocot separat.
Se micșorează focul și se fierbe mîncarea pe o
tablă groasă, ca să nu se prindă de fendul cratiței.
La fiert se adaugă sare și, după gust, cîteva boabe
de piper.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Trebuie să fie grasă, ca să fie gustoasă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții