Hribi cu Orez



HRIBI CU OREZ


Ingrediente

- 1 ceșcuță de orez
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe



Mod de preparare


Se alege orezul și se spală în mai multe ape.
Hribii se curăță, se spală cu apă rece și se
taie felii groase.
Se toacă ceapa mărunt, se călește cîteva minute
în ulei, apoi peste sosul de ceapă se pun hribii
felii și orezul.
Se acoperă amestecul cu apă caldă, se adaugă
sare și se acoperă vasul.
Se fierb la foc mic, cu boabe de piper, un sfert
de oră, după care se descoperă vasul și se pune
pe o tablă groasă să fiarbă încet.
Nu se amestecă în mîncare, se scutură doar cratița
din cînd în cînd, ca să nu se prindă.
Mîncarea se servește caldă, dar și rece, cu verdeață
tocată deasupra.



Hribi cu Orez



HRIBI CU OREZ


Ingrediente

- 1 ceșcuță de orez
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe



Mod de preparare


Se alege orezul și se spală în mai multe ape.
Hribii se curăță, se spală cu apă rece și se
taie felii groase.
Se toacă ceapa mărunt, se călește cîteva minute
în ulei, apoi peste sosul de ceapă se pun hribii
felii și orezul.
Se acoperă amestecul cu apă caldă, se adaugă
sare și se acoperă vasul.
Se fierb la foc mic, cu boabe de piper, un sfert
de oră, după care se descoperă vasul și se pune
pe o tablă groasă să fiarbă încet.
Nu se amestecă în mîncare, se scutură doar cratița
din cînd în cînd, ca să nu se prindă.
Mîncarea se servește caldă, dar și rece, cu verdeață
tocată deasupra.



Hribi cu Usturoi




HRIBI CU USTUROI



Hribii sînt ciuperci de pădure, cu pălăria cărnoasă
și codița plină și puternică.
Carnea acestor ciuperci este deosebit de gustoasă
și este colorată alb, galben sau roz pal.
Se găsesc în pădurile foioase.
Se consumă proaspeți dar și uscați.
Se scot pălăriile ciupercilor, se spală în mai multe
ape reci, apoi se pun la fiert în apă rece.
Prima apă se aruncă, apoi se fierb cu apă caldă, cît
să le acopere.
La fel se procedează și cu codițele hribilor, care se
curăță de partea ce a stat în pămînt și se pun la fiert
o dată cu pălăriile.
Dacă acestea nu sînt însă complete, se aruncă, pentru
că sînt atacate ușor de viermi.
Din hribii fierți o jumătate de oră la foc mic se pregătește
un ostropel simplu, cu usturoi tocat, puțin ulei și sare.
Se servesc imediat, cu pîine cu mămăliguță rece.









Hribi cu Usturoi




HRIBI CU USTUROI



Hribii sînt ciuperci de pădure, cu pălăria cărnoasă
și codița plină și puternică.
Carnea acestor ciuperci este deosebit de gustoasă
și este colorată alb, galben sau roz pal.
Se găsesc în pădurile foioase.
Se consumă proaspeți dar și uscați.
Se scot pălăriile ciupercilor, se spală în mai multe
ape reci, apoi se pun la fiert în apă rece.
Prima apă se aruncă, apoi se fierb cu apă caldă, cît
să le acopere.
La fel se procedează și cu codițele hribilor, care se
curăță de partea ce a stat în pămînt și se pun la fiert
o dată cu pălăriile.
Dacă acestea nu sînt însă complete, se aruncă, pentru
că sînt atacate ușor de viermi.
Din hribii fierți o jumătate de oră la foc mic se pregătește
un ostropel simplu, cu usturoi tocat, puțin ulei și sare.
Se servesc imediat, cu pîine cu mămăliguță rece.









Postare

  ANPC Termeni și Condiții