Hribi cu Fidea



HRIBI CU FIDEA

Ingrediente

- 200 g fidea
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper


Mod de preparare


Se călește ceapa tocată cu o ceașcă mare de ulei și
cînd devine sticloasă, se adaugă hribii tăiați felii
și fideaua dată în clocot separat.
Se micșorează focul și se fierbe mîncarea pe o
tablă groasă, ca să nu se prindă de fendul cratiței.
La fiert se adaugă sare și, după gust, cîteva boabe
de piper.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Trebuie să fie grasă, ca să fie gustoasă.





Hribi cu Fidea



HRIBI CU FIDEA

Ingrediente

- 200 g fidea
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper


Mod de preparare


Se călește ceapa tocată cu o ceașcă mare de ulei și
cînd devine sticloasă, se adaugă hribii tăiați felii
și fideaua dată în clocot separat.
Se micșorează focul și se fierbe mîncarea pe o
tablă groasă, ca să nu se prindă de fendul cratiței.
La fiert se adaugă sare și, după gust, cîteva boabe
de piper.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Trebuie să fie grasă, ca să fie gustoasă.





Hribi cu Orez



HRIBI CU OREZ


Ingrediente

- 1 ceșcuță de orez
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe



Mod de preparare


Se alege orezul și se spală în mai multe ape.
Hribii se curăță, se spală cu apă rece și se
taie felii groase.
Se toacă ceapa mărunt, se călește cîteva minute
în ulei, apoi peste sosul de ceapă se pun hribii
felii și orezul.
Se acoperă amestecul cu apă caldă, se adaugă
sare și se acoperă vasul.
Se fierb la foc mic, cu boabe de piper, un sfert
de oră, după care se descoperă vasul și se pune
pe o tablă groasă să fiarbă încet.
Nu se amestecă în mîncare, se scutură doar cratița
din cînd în cînd, ca să nu se prindă.
Mîncarea se servește caldă, dar și rece, cu verdeață
tocată deasupra.



Hribi cu Orez



HRIBI CU OREZ


Ingrediente

- 1 ceșcuță de orez
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe



Mod de preparare


Se alege orezul și se spală în mai multe ape.
Hribii se curăță, se spală cu apă rece și se
taie felii groase.
Se toacă ceapa mărunt, se călește cîteva minute
în ulei, apoi peste sosul de ceapă se pun hribii
felii și orezul.
Se acoperă amestecul cu apă caldă, se adaugă
sare și se acoperă vasul.
Se fierb la foc mic, cu boabe de piper, un sfert
de oră, după care se descoperă vasul și se pune
pe o tablă groasă să fiarbă încet.
Nu se amestecă în mîncare, se scutură doar cratița
din cînd în cînd, ca să nu se prindă.
Mîncarea se servește caldă, dar și rece, cu verdeață
tocată deasupra.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții