Sarmale de Hribi




SARMALE DE HRIBI

Ingrediente

- 1/4 kg hribi uscați
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 varză murată sau crudă
- 1 ceașcă de orez



Mod de preparare


Sarmalele de hribi se pregătesc de obicei din hribi uscați.
Se pun ciuprcile să se înmoaie în apă caldă, se dau în
clocot, se scurg și se lasă pe o farfurie.
Într-o cratiță cu o ceașcă de ulei se călește ceapa tocată,
se adaugă orezul atunci cînd ceapa devine sticloasă și se
lasă pe foc mic cîteva minute.
Peste orez și ceapă se adaugă o ceașcă de apă rece în care
s-a dizolvat bulionul.
Se lasă să scadă de tot, după care se sărează și se piperează
amestecul după gust.
Se adaugă hribii și se fac din amestec sarmale în foi de varză.
Sarmalele se așază îtr-o cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu
apă caldă și se fierb la foc mic.
Se mai adaugă ulei sau grăsime de porc, pentru ca sarmalele
să fie mai gustoase și varza să se înmoaie bine.
Sarmalele de hribi se servesc calde, dar sînt bune și reci,
dacă se gătesc numai cu ulei.



Sarmale de Hribi




SARMALE DE HRIBI

Ingrediente

- 1/4 kg hribi uscați
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 varză murată sau crudă
- 1 ceașcă de orez



Mod de preparare


Sarmalele de hribi se pregătesc de obicei din hribi uscați.
Se pun ciuprcile să se înmoaie în apă caldă, se dau în
clocot, se scurg și se lasă pe o farfurie.
Într-o cratiță cu o ceașcă de ulei se călește ceapa tocată,
se adaugă orezul atunci cînd ceapa devine sticloasă și se
lasă pe foc mic cîteva minute.
Peste orez și ceapă se adaugă o ceașcă de apă rece în care
s-a dizolvat bulionul.
Se lasă să scadă de tot, după care se sărează și se piperează
amestecul după gust.
Se adaugă hribii și se fac din amestec sarmale în foi de varză.
Sarmalele se așază îtr-o cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu
apă caldă și se fierb la foc mic.
Se mai adaugă ulei sau grăsime de porc, pentru ca sarmalele
să fie mai gustoase și varza să se înmoaie bine.
Sarmalele de hribi se servesc calde, dar sînt bune și reci,
dacă se gătesc numai cu ulei.



Hribi Pane




HRIBI PANE


Ingrediente

- 1 kg hribi
- 1 cană de lapte
- sare
- 3 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- 1 ou
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se separă pălăriile hribilor de codițe, se spală în
mai multe ape și se taie felii groase.
Se face un aluat din ou, făină, lapte și un praf
de sare.
Se trec feliile prin aluat și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot hribii și se pun pe un platou întins, în
mijlocul căruia se așază codițele călite în ulei
cu apă și o ceapă tocată.
Peste hribii pane se toarnă un mujdei de usturoi
puțin sărat, se acoperă apoi cu verdeață tocată
mărunt și se servesc cu pîine proaspătă și garnitură
de cartofi prăjiți.




Hribi Pane




HRIBI PANE


Ingrediente

- 1 kg hribi
- 1 cană de lapte
- sare
- 3 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- 1 ou
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se separă pălăriile hribilor de codițe, se spală în
mai multe ape și se taie felii groase.
Se face un aluat din ou, făină, lapte și un praf
de sare.
Se trec feliile prin aluat și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot hribii și se pun pe un platou întins, în
mijlocul căruia se așază codițele călite în ulei
cu apă și o ceapă tocată.
Peste hribii pane se toarnă un mujdei de usturoi
puțin sărat, se acoperă apoi cu verdeață tocată
mărunt și se servesc cu pîine proaspătă și garnitură
de cartofi prăjiți.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții