Cotlete de Legume



COTLETE DE LEGUME


Ingrediente

- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 țeline mijloci
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- verdeață
- ulei
- smîntînă


Mod de preparare


Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert în apă caldă
cu puțină sare.
Se fierb acoperit o oră, după care se scurg și se răcesc.
Se taie cubulețe mici, se pun într-o farfurie adîncă și se
amestecă cu un ou.
Celălalt ou se bate bine cu o lingură de făină.
Amestecu se sărează și se piperează după gust.
Se fac cotlete potrivit de mari, care se trec prin ou bătut,
apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Cotletele de legume se servesc calde, cu garnitură de
legume, acoperite cu smîntînă și verdeață tocată.




Cotlete de Legume



COTLETE DE LEGUME


Ingrediente

- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 țeline mijloci
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- verdeață
- ulei
- smîntînă


Mod de preparare


Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert în apă caldă
cu puțină sare.
Se fierb acoperit o oră, după care se scurg și se răcesc.
Se taie cubulețe mici, se pun într-o farfurie adîncă și se
amestecă cu un ou.
Celălalt ou se bate bine cu o lingură de făină.
Amestecu se sărează și se piperează după gust.
Se fac cotlete potrivit de mari, care se trec prin ou bătut,
apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Cotletele de legume se servesc calde, cu garnitură de
legume, acoperite cu smîntînă și verdeață tocată.




Chiftele de Legume în Amestec



CHIFTELE DE LEGUME ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 3 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 100 g mazăre
- 3 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- pesmet


Mod de preparare


Se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă.
Se fierb o oră cu puțină apă sare și cu oala acoperită.
Se scot, se sfărîmă cu o furculiță și se pun într-o
farfurie adîncă, se amestecă cu două ouă, sare piper
măcinat.
Amestecul se omogenizează și se fac din el chiftele
care se trec prin făină, apoi prin ou și pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde cu cartofi natur sau cu varză călită.



Chiftele de Legume în Amestec



CHIFTELE DE LEGUME ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 3 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 100 g mazăre
- 3 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- pesmet


Mod de preparare


Se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă.
Se fierb o oră cu puțină apă sare și cu oala acoperită.
Se scot, se sfărîmă cu o furculiță și se pun într-o
farfurie adîncă, se amestecă cu două ouă, sare piper
măcinat.
Amestecul se omogenizează și se fac din el chiftele
care se trec prin făină, apoi prin ou și pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde cu cartofi natur sau cu varză călită.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții