Tocăniță Picantă de Legume




TOCĂNIȚĂ PICANTĂ DE LEGUME

Ingrediente

- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 vinete
- 3 ardei grași
- sare
- piper boabe
- 3 roșii decojite
- verdeață
- smîntînă
- boia de ardei iute
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se scurg
o jumătate de oră, după care se rup fîșii subțiri.
Separat se călesc în ulei cepele tocate mărunt, se adaugă
ciupercile spălate și tăiate felii subțiri și se scad împreună
o jumătate de oră.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri peste ciuperci,
se lasă cîteva minute împreună, apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se toacă peste amestec cîțiva căței de usturoi,
se adaugă boia iute de ardei, după gust, apoi se acoperă cu o
ceașcă de apă.
Se sărează și se piperează după gust, se lasă să scadă în cuptor
sau acoperit, pe foc mic.
Tocana se servește fierbinte, cu smîntînă și verdeață tocată
deasupra și cu mămăliguță caldă.



Tocăniță Picantă de Legume




TOCĂNIȚĂ PICANTĂ DE LEGUME

Ingrediente

- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 vinete
- 3 ardei grași
- sare
- piper boabe
- 3 roșii decojite
- verdeață
- smîntînă
- boia de ardei iute
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se scurg
o jumătate de oră, după care se rup fîșii subțiri.
Separat se călesc în ulei cepele tocate mărunt, se adaugă
ciupercile spălate și tăiate felii subțiri și se scad împreună
o jumătate de oră.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri peste ciuperci,
se lasă cîteva minute împreună, apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se toacă peste amestec cîțiva căței de usturoi,
se adaugă boia iute de ardei, după gust, apoi se acoperă cu o
ceașcă de apă.
Se sărează și se piperează după gust, se lasă să scadă în cuptor
sau acoperit, pe foc mic.
Tocana se servește fierbinte, cu smîntînă și verdeață tocată
deasupra și cu mămăliguță caldă.



Ghiveci de Vară



GHIVECI DE VARĂ

Ingrediente
Video ghiveci de legume
- 3 cepe
- 1 cană de ulei
- 1/2 varză crudă
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 3 dovlecei
- 3 roșii
- 3 ardei grași
- 1 conopidă
- 1/2 kg fasole verde
- 1 vînătă
- sare
- piper boabe
- cîteva bame

Mod de preparare
Video ghiveci de legume

Se curăță legumele și se spală.
Morcovii și pătrunjelul se taie rondele subțiri și se pun să se
călească împreună cu ceapa tocată mărunt și varza tăiată
fîșii subțiri.
Peste ulei se adaugă o ceașcă de apă caldă atunci cînd sucul
lăsat de legume a scăzut de tot.
Se curăță cartofii și dovleceii, se taie cuburi mici și se pun,
împreună cu ardeii tăiați fîșii subțiri peste amestecul de
legume călite.
Fasolea se pune peste amestec, iar conopida se păstrează pînă
cînd se acoperă cu apă caldă amestecul.
Se pot adăuga cîteva bame opărite cu borș și vînătă tăiată felii,
călită în ulei împreună cu ceapa și zarzavatul de supă.
În mîncare se pune sarea necesară și se pot adăuga, după gust,
cîteva boabe de piper și o crenguță de cimbru.
Mîncarea se fierbe, la foc mic, cel puțin o oră, după care se adaugă
roșiile decojite și se scade la cuptor.
Se servește rece.
Video ghiveci de legume



Ghiveci de Vară



GHIVECI DE VARĂ

Ingrediente
Video ghiveci de legume
- 3 cepe
- 1 cană de ulei
- 1/2 varză crudă
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 3 dovlecei
- 3 roșii
- 3 ardei grași
- 1 conopidă
- 1/2 kg fasole verde
- 1 vînătă
- sare
- piper boabe
- cîteva bame

Mod de preparare
Video ghiveci de legume

Se curăță legumele și se spală.
Morcovii și pătrunjelul se taie rondele subțiri și se pun să se
călească împreună cu ceapa tocată mărunt și varza tăiată
fîșii subțiri.
Peste ulei se adaugă o ceașcă de apă caldă atunci cînd sucul
lăsat de legume a scăzut de tot.
Se curăță cartofii și dovleceii, se taie cuburi mici și se pun,
împreună cu ardeii tăiați fîșii subțiri peste amestecul de
legume călite.
Fasolea se pune peste amestec, iar conopida se păstrează pînă
cînd se acoperă cu apă caldă amestecul.
Se pot adăuga cîteva bame opărite cu borș și vînătă tăiată felii,
călită în ulei împreună cu ceapa și zarzavatul de supă.
În mîncare se pune sarea necesară și se pot adăuga, după gust,
cîteva boabe de piper și o crenguță de cimbru.
Mîncarea se fierbe, la foc mic, cel puțin o oră, după care se adaugă
roșiile decojite și se scade la cuptor.
Se servește rece.
Video ghiveci de legume



Postare

  ANPC Termeni și Condiții