Zacuscă de Vară



ZACUSCĂ DE VARĂ


Ingrediente

- 4 vinete
- 4 gogoșari
- 4 cepe
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- o foaie de dafin
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se lasă
să se scurgă.
Cepele se curăță de coajă și se taie în două.
Se lasă o oră în apă rece ca să-și piardă din iuțeală,
apoi se toacă mărunt și se pun să se călească în ulei
fierbinte.
Se micșorează focul și, cînd ceapa a devenit sticloasă,
se adaugă roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se fierb împreună la foc mic, o jumătate de oră, după
care se adaugă ardeii și vinetele rupte fîșii sau tocate
mărunt cu un cuțit de lemn.
Peste amestec se adaugă sare, piper boabe și o foie de
dafin, apoi se scade.
Se servește scăzută bine, caldă, dar mai ales rece, ca aperitiv.




Zacuscă de Vară



ZACUSCĂ DE VARĂ


Ingrediente

- 4 vinete
- 4 gogoșari
- 4 cepe
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- o foaie de dafin
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se lasă
să se scurgă.
Cepele se curăță de coajă și se taie în două.
Se lasă o oră în apă rece ca să-și piardă din iuțeală,
apoi se toacă mărunt și se pun să se călească în ulei
fierbinte.
Se micșorează focul și, cînd ceapa a devenit sticloasă,
se adaugă roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se fierb împreună la foc mic, o jumătate de oră, după
care se adaugă ardeii și vinetele rupte fîșii sau tocate
mărunt cu un cuțit de lemn.
Peste amestec se adaugă sare, piper boabe și o foie de
dafin, apoi se scade.
Se servește scăzută bine, caldă, dar mai ales rece, ca aperitiv.




Tocăniță Picantă de Legume




TOCĂNIȚĂ PICANTĂ DE LEGUME

Ingrediente

- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 vinete
- 3 ardei grași
- sare
- piper boabe
- 3 roșii decojite
- verdeață
- smîntînă
- boia de ardei iute
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se scurg
o jumătate de oră, după care se rup fîșii subțiri.
Separat se călesc în ulei cepele tocate mărunt, se adaugă
ciupercile spălate și tăiate felii subțiri și se scad împreună
o jumătate de oră.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri peste ciuperci,
se lasă cîteva minute împreună, apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se toacă peste amestec cîțiva căței de usturoi,
se adaugă boia iute de ardei, după gust, apoi se acoperă cu o
ceașcă de apă.
Se sărează și se piperează după gust, se lasă să scadă în cuptor
sau acoperit, pe foc mic.
Tocana se servește fierbinte, cu smîntînă și verdeață tocată
deasupra și cu mămăliguță caldă.



Tocăniță Picantă de Legume




TOCĂNIȚĂ PICANTĂ DE LEGUME

Ingrediente

- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 vinete
- 3 ardei grași
- sare
- piper boabe
- 3 roșii decojite
- verdeață
- smîntînă
- boia de ardei iute
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se scurg
o jumătate de oră, după care se rup fîșii subțiri.
Separat se călesc în ulei cepele tocate mărunt, se adaugă
ciupercile spălate și tăiate felii subțiri și se scad împreună
o jumătate de oră.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri peste ciuperci,
se lasă cîteva minute împreună, apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se toacă peste amestec cîțiva căței de usturoi,
se adaugă boia iute de ardei, după gust, apoi se acoperă cu o
ceașcă de apă.
Se sărează și se piperează după gust, se lasă să scadă în cuptor
sau acoperit, pe foc mic.
Tocana se servește fierbinte, cu smîntînă și verdeață tocată
deasupra și cu mămăliguță caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții