Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Linte cu Costiță Afumată
LINTE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 200 g costiță afumată
- sare
- cimbru
Mod de preparare
Se alege lintea, se lasă la înmuiat cîteva ore în apă rece,
apoi se aruncă în care a stat și se pune la fiert în apă caldă.
Cînd dă în clocot, se adaugă un păstîrnac tăiat în două,
puțină sare și un morcov întreg.
Se fierbe la foc mic pînă cînd scade bine.
Se toacă ceapa, se călește în puțin ulei împreună cu costiță
afumată.
Se adaugă peste lintea fiartă și scăzută împreună cu o
crenguță de cimbru.
Se mai lasă zece minute să fiarbă împreună apoi se ia de pe
foc și se servește caldă, cu salată de sfeclă roșie și hrean.
Linte cu Costiță Afumată
LINTE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 200 g costiță afumată
- sare
- cimbru
Mod de preparare
Se alege lintea, se lasă la înmuiat cîteva ore în apă rece,
apoi se aruncă în care a stat și se pune la fiert în apă caldă.
Cînd dă în clocot, se adaugă un păstîrnac tăiat în două,
puțină sare și un morcov întreg.
Se fierbe la foc mic pînă cînd scade bine.
Se toacă ceapa, se călește în puțin ulei împreună cu costiță
afumată.
Se adaugă peste lintea fiartă și scăzută împreună cu o
crenguță de cimbru.
Se mai lasă zece minute să fiarbă împreună apoi se ia de pe
foc și se servește caldă, cu salată de sfeclă roșie și hrean.
Legume cu Smîntînă
LEGUME CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 conopidă
- 2 cartofi
- 1 cană de mazăre
- 1/2 kg fasole verde
- 2 dovlecei
- 1/2 varză tînără
- 2 morcovi
- sare
- 1 cană de smîntînă
- 2 linguri de unt
- piper
Mod de preparare
Se curăță legumele și se fierb în apă cu sare.
Se scurg cînd sînt fierte și se pun într-o
cratiță împreună cu două linguri de unt.
Se scad pe foc mic, cu o ceașcă de apă caldă.
Peste legume se pune sare.
Cînd sînt fierte, se adaugă smîntîna și se servesc imediat.
Se pot presăra cu piper măcinat cînd se servesc.
Legume cu Smîntînă
LEGUME CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 conopidă
- 2 cartofi
- 1 cană de mazăre
- 1/2 kg fasole verde
- 2 dovlecei
- 1/2 varză tînără
- 2 morcovi
- sare
- 1 cană de smîntînă
- 2 linguri de unt
- piper
Mod de preparare
Se curăță legumele și se fierb în apă cu sare.
Se scurg cînd sînt fierte și se pun într-o
cratiță împreună cu două linguri de unt.
Se scad pe foc mic, cu o ceașcă de apă caldă.
Peste legume se pune sare.
Cînd sînt fierte, se adaugă smîntîna și se servesc imediat.
Se pot presăra cu piper măcinat cînd se servesc.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții