Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mîncare de Praz
MÎNCARE DE PRAZ
Ingrediente
- 4 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de bulion
- 1 crenguță de cimbru
- 2 linguri de zahăr
- sare
Mod de preparare
Se curăță prazul de foile veștede, se spală și se
taie bucăți lungi de 4 - 5 cm, apoi se pune să
clocotească în apă cu sare.
Se scoate cînd s-a înmuiat și se lasă să se scurgă.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, picurînd
apă peste ea, pînă cînd devine sticloasă.
Sosul se stinge cu bulion desfăcut în apă rece.
Se adaugă și făina desfăcută în apă rece și se răstoarnă
sosul într-o cratiță adîncă.
Se pun bucățile de praz, se micșorează focul, se adaugă
sare și se fierbe mîncarea cu o crenguță de cimbru.
Se îndulcește cu două linguri de zahăr din care se face
un sos de zahăr ars.
Se lasă la rece și se servește peste cîteva ore.
Mîncare de Praz
MÎNCARE DE PRAZ
Ingrediente
- 4 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de bulion
- 1 crenguță de cimbru
- 2 linguri de zahăr
- sare
Mod de preparare
Se curăță prazul de foile veștede, se spală și se
taie bucăți lungi de 4 - 5 cm, apoi se pune să
clocotească în apă cu sare.
Se scoate cînd s-a înmuiat și se lasă să se scurgă.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, picurînd
apă peste ea, pînă cînd devine sticloasă.
Sosul se stinge cu bulion desfăcut în apă rece.
Se adaugă și făina desfăcută în apă rece și se răstoarnă
sosul într-o cratiță adîncă.
Se pun bucățile de praz, se micșorează focul, se adaugă
sare și se fierbe mîncarea cu o crenguță de cimbru.
Se îndulcește cu două linguri de zahăr din care se face
un sos de zahăr ars.
Se lasă la rece și se servește peste cîteva ore.
Morcovi la Cuptor cu Fructe în Amestec
MORCOVI LA CUPTOR CU FRUCTE ÎN AMESTEC
Ingrediente
- 1/2 kg morcovi
- 2 mere acrișoare
- 2 pere sau 1 gutuie
- 1/2 litru lapte
- 1 pahar de smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de griș
Mod de preparare
Se curăță morcovii, se spală și se taie cuburi mici,
care se pun la fiert în lapte.
Se adaugă grișul, în ploaie, cînd morcovii sînt moi.
Tot atunci se adaugă fructele decojite, fără semințe
și tăiate cuburi mici.
Se pune sare după gust și, cînd fructele au dat în
clocot, se adaugă zahărul.
Compoziția se scade la foc mic și se pune să se
rumenească în cuptor un sfert de oră, într-o formă
unsă cu unt și acoperită cu smîntînă.
Compoziția arată ca o prăjitură și se servește ca desert,
pudrată cu zahăr farin.
Morcovi la Cuptor cu Fructe în Amestec
MORCOVI LA CUPTOR CU FRUCTE ÎN AMESTEC
Ingrediente
- 1/2 kg morcovi
- 2 mere acrișoare
- 2 pere sau 1 gutuie
- 1/2 litru lapte
- 1 pahar de smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de griș
Mod de preparare
Se curăță morcovii, se spală și se taie cuburi mici,
care se pun la fiert în lapte.
Se adaugă grișul, în ploaie, cînd morcovii sînt moi.
Tot atunci se adaugă fructele decojite, fără semințe
și tăiate cuburi mici.
Se pune sare după gust și, cînd fructele au dat în
clocot, se adaugă zahărul.
Compoziția se scade la foc mic și se pune să se
rumenească în cuptor un sfert de oră, într-o formă
unsă cu unt și acoperită cu smîntînă.
Compoziția arată ca o prăjitură și se servește ca desert,
pudrată cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții