Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pîrjoale de Praz
PÎRJOALE DE PRAZ
Ingrediente
- 1 kg de praz
- 1/2 kg cartofi
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de cașcaval ras
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță prazul de partea verde, se taie bucăți și
se clocotește un sfert de oră în apă cu sare.
Cartofii se curăță de coajă și se pun să fiarbă în
apă caldă.
Se scot cînd sînt gata se zdrobesc cu furculița.
Se trece prazul prin sită și se amestecă piurel
obținut cu pasta de cartofi.
Amestecul se sărează și se piperează, apoi se
amestecă cu un ou și o lingură de făină.
În amestec se adaugă o lingură de cașcaval ras sau
brînză sărată dată pe răzătoare.
Se iau bucăți mari din amestec, se fac pîrjoale care
se trec prin făină, apoi prin pesmet și se prăjesc în
ulei fierbinte.
Pîrjoale de Praz
PÎRJOALE DE PRAZ
Ingrediente
- 1 kg de praz
- 1/2 kg cartofi
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de cașcaval ras
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță prazul de partea verde, se taie bucăți și
se clocotește un sfert de oră în apă cu sare.
Cartofii se curăță de coajă și se pun să fiarbă în
apă caldă.
Se scot cînd sînt gata se zdrobesc cu furculița.
Se trece prazul prin sită și se amestecă piurel
obținut cu pasta de cartofi.
Amestecul se sărează și se piperează, apoi se
amestecă cu un ou și o lingură de făină.
În amestec se adaugă o lingură de cașcaval ras sau
brînză sărată dată pe răzătoare.
Se iau bucăți mari din amestec, se fac pîrjoale care
se trec prin făină, apoi prin pesmet și se prăjesc în
ulei fierbinte.
Praz cu Măsline
PRAZ CU MĂSLINE
Ingrediente
- 100 g măsline
- 2 cepe
- 4 fire de praz
- 1 ceașcă ulei
- bulion
- 1/4 lămîie
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se fierb măslinele separat și se clătesc cu apă rece.
Se lasă deoparte și se pregătește prazul.
Se spală, se taie bucăți și se călește în ulei încins.
Se așază într-o cratiță înaltă, se pun peste feliile de
praz măslinele, apoi se acoperă cu un sos făcut din
apă caldă, o lingură buluion de roșii, felii de lămîie
și o lingură de zahăr.
Se adaugă peste mîncare și restul de ulei, rămas după
ce s-a călit prazul.
Se fierbe acoperit.
Mîncarea de praz se servește mai ales rece.
Praz cu Măsline
PRAZ CU MĂSLINE
Ingrediente
- 100 g măsline
- 2 cepe
- 4 fire de praz
- 1 ceașcă ulei
- bulion
- 1/4 lămîie
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se fierb măslinele separat și se clătesc cu apă rece.
Se lasă deoparte și se pregătește prazul.
Se spală, se taie bucăți și se călește în ulei încins.
Se așază într-o cratiță înaltă, se pun peste feliile de
praz măslinele, apoi se acoperă cu un sos făcut din
apă caldă, o lingură buluion de roșii, felii de lămîie
și o lingură de zahăr.
Se adaugă peste mîncare și restul de ulei, rămas după
ce s-a călit prazul.
Se fierbe acoperit.
Mîncarea de praz se servește mai ales rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții