Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Spanac cu Smîntînă
SPANAC CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
Mod de preparare
Se curăță spanacul, se spală în mai în mai multe ape reci,
și se pune să fiarbă în apă care clocotește.
Se fierbe cinci minute, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune o lingură de unt împreună cu spanacul și o cană de
zeamă în care a fiert, într-o cratiță emailată.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o ceașcă de lapte
dulce.
Cînd a scăzut bine, spanacul se introduce în cuptor, după ce
s-a adăugat un pahar de smîntînă.
Se servește fierbinte.
Spanac cu Smîntînă
SPANAC CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
Mod de preparare
Se curăță spanacul, se spală în mai în mai multe ape reci,
și se pune să fiarbă în apă care clocotește.
Se fierbe cinci minute, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune o lingură de unt împreună cu spanacul și o cană de
zeamă în care a fiert, într-o cratiță emailată.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o ceașcă de lapte
dulce.
Cînd a scăzut bine, spanacul se introduce în cuptor, după ce
s-a adăugat un pahar de smîntînă.
Se servește fierbinte.
Spanac cu Unt
SPANAC CU UNT
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- 2 linguri de unt
- usturoi
- făină
Mod de preparare
Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe
ape, după care se fierbe cinci minute în apă cu sare, care
clocotește.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de
unt și se acoperă cu o ceașcă de lapte în care s-a desfăcut
puțină făină.
Se adaugă sare, după gust, și se micșorează focul.
Se fierbe o jumătate de oră, apoi se adaugă puțin usturoi tocat
și se mai lasă cinci minute să fiarbă împreună cu spanacul.
Se servește cald, cu ochiuri românești sau cu garnitură din
resturi de friptură scăzută pe foc mic cu bulion de roșii.
Spanac cu Unt
SPANAC CU UNT
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- 2 linguri de unt
- usturoi
- făină
Mod de preparare
Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe
ape, după care se fierbe cinci minute în apă cu sare, care
clocotește.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de
unt și se acoperă cu o ceașcă de lapte în care s-a desfăcut
puțină făină.
Se adaugă sare, după gust, și se micșorează focul.
Se fierbe o jumătate de oră, apoi se adaugă puțin usturoi tocat
și se mai lasă cinci minute să fiarbă împreună cu spanacul.
Se servește cald, cu ochiuri românești sau cu garnitură din
resturi de friptură scăzută pe foc mic cu bulion de roșii.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții