Spanac cu Smîntînă



SPANAC CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte



Mod de preparare


Se curăță spanacul, se spală în mai în mai multe ape reci,
și se pune să fiarbă în apă care clocotește.
Se fierbe cinci minute, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune o lingură de unt împreună cu spanacul și o cană de
zeamă în care a fiert, într-o cratiță emailată.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o ceașcă de lapte
dulce.
Cînd a scăzut bine, spanacul se introduce în cuptor, după ce
s-a adăugat un pahar de smîntînă.
Se servește fierbinte.





Spanac cu Smîntînă



SPANAC CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte



Mod de preparare


Se curăță spanacul, se spală în mai în mai multe ape reci,
și se pune să fiarbă în apă care clocotește.
Se fierbe cinci minute, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune o lingură de unt împreună cu spanacul și o cană de
zeamă în care a fiert, într-o cratiță emailată.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o ceașcă de lapte
dulce.
Cînd a scăzut bine, spanacul se introduce în cuptor, după ce
s-a adăugat un pahar de smîntînă.
Se servește fierbinte.





Spanac cu Unt




SPANAC CU UNT


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- 2 linguri de unt
- usturoi
- făină


Mod de preparare

Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe
ape, după care se fierbe cinci minute în apă cu sare, care
clocotește.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de
unt și se acoperă cu o ceașcă de lapte în care s-a desfăcut
puțină făină.
Se adaugă sare, după gust, și se micșorează focul.
Se fierbe o jumătate de oră, apoi se adaugă puțin usturoi tocat
și se mai lasă cinci minute să fiarbă împreună cu spanacul.
Se servește cald, cu ochiuri românești sau cu garnitură din
resturi de friptură scăzută pe foc mic cu bulion de roșii.


Spanac cu Unt




SPANAC CU UNT


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- 2 linguri de unt
- usturoi
- făină


Mod de preparare

Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe
ape, după care se fierbe cinci minute în apă cu sare, care
clocotește.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de
unt și se acoperă cu o ceașcă de lapte în care s-a desfăcut
puțină făină.
Se adaugă sare, după gust, și se micșorează focul.
Se fierbe o jumătate de oră, apoi se adaugă puțin usturoi tocat
și se mai lasă cinci minute să fiarbă împreună cu spanacul.
Se servește cald, cu ochiuri românești sau cu garnitură din
resturi de friptură scăzută pe foc mic cu bulion de roșii.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții