Spanac cu Ficăței de Pasăre



SPANAC CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de smîntînă
- 2 linguri cașcaval ras
- 4 roșii decojite
- sare



Mod de preparare


Se curăță spanacul, se spală în mai multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de unt și o
ceașcă de apă caldă.
Se acoperă cratița și se lasă spanacul să scadă.
Se scurge puțină zeamă în care a fiert spanacul într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă forma cu un strat de felii de roșii, peste roșii se
pune un strat de spanac, apoi restul de roșii.
Se rade peste roșii cașcaval, se acoperă cu smîntînă și se introduce forma
în cuptorul cald, peste o jumătate de oră.
Se servește direct din formă.
Mîncarea se taie felii groase și se pune peste fiecare felie de spanac
puțină smîntînă.




Spanac cu Ficăței de Pasăre



SPANAC CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de smîntînă
- 2 linguri cașcaval ras
- 4 roșii decojite
- sare



Mod de preparare


Se curăță spanacul, se spală în mai multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de unt și o
ceașcă de apă caldă.
Se acoperă cratița și se lasă spanacul să scadă.
Se scurge puțină zeamă în care a fiert spanacul într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă forma cu un strat de felii de roșii, peste roșii se
pune un strat de spanac, apoi restul de roșii.
Se rade peste roșii cașcaval, se acoperă cu smîntînă și se introduce forma
în cuptorul cald, peste o jumătate de oră.
Se servește direct din formă.
Mîncarea se taie felii groase și se pune peste fiecare felie de spanac
puțină smîntînă.




Spanac cu Ochiuri



SPANAC CU OCHIURI


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- usturoi
- piper măcinat



Mod de preparare


Se spală spanacul în mai multe ape, după care se
clocotește cinci minute în apă cu sare.
Se scoate, se scurge bine și se toacă cu un cuțit
ascuțit.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare.
Din lapte și făină se face un sos care se pune peste spanac.
Se scade la foc mic o jumătate de oră, se adaugă puțin
usturoi tocat și se răstoarnă într-un castron.
În restul de unt se face șase ochiuri, care se sărează și se
piperează după gust.
Se înconjoară spanacul cu ochiuri și se servește cald.


Spanac cu Ochiuri



SPANAC CU OCHIURI


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- usturoi
- piper măcinat



Mod de preparare


Se spală spanacul în mai multe ape, după care se
clocotește cinci minute în apă cu sare.
Se scoate, se scurge bine și se toacă cu un cuțit
ascuțit.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare.
Din lapte și făină se face un sos care se pune peste spanac.
Se scade la foc mic o jumătate de oră, se adaugă puțin
usturoi tocat și se răstoarnă într-un castron.
În restul de unt se face șase ochiuri, care se sărează și se
piperează după gust.
Se înconjoară spanacul cu ochiuri și se servește cald.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții