Varză Călită




VARZĂ CĂLITĂ


Ingrediente

- 1 varză mare crudă sau murată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de untură
- 1 lingură de bulion sau 3 roșii decijite
- 1 crenguță de cimbru
- piper boabe



Mod de preparae


Varza se spală în apă rece și se taie mărunt cu un cuțit
bine ascuțit.
Se freacă ușor cu sare și se clătește cu apă rece, după care
se pune să fiarbă înăbușit cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă.
Cînd sucul de varză a scăzut de tot, se pune o lingură de
untură, se lasă să fiarbă cîteva minute, după care se adaugă
o lingură de bulion de roșii sau trei roșii decojite, tăiate
felii subțiri.
La fiert se pune puțină sare și se adaugă o crenguță de cimbru
și cîteva boabe de piper o dată cu bulionul.
Varza se fierbe încet.
Se servește caldă, cu ardei iute alături și mămăliguță caldă.



Varză Călită




VARZĂ CĂLITĂ


Ingrediente

- 1 varză mare crudă sau murată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de untură
- 1 lingură de bulion sau 3 roșii decijite
- 1 crenguță de cimbru
- piper boabe



Mod de preparae


Varza se spală în apă rece și se taie mărunt cu un cuțit
bine ascuțit.
Se freacă ușor cu sare și se clătește cu apă rece, după care
se pune să fiarbă înăbușit cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă.
Cînd sucul de varză a scăzut de tot, se pune o lingură de
untură, se lasă să fiarbă cîteva minute, după care se adaugă
o lingură de bulion de roșii sau trei roșii decojite, tăiate
felii subțiri.
La fiert se pune puțină sare și se adaugă o crenguță de cimbru
și cîteva boabe de piper o dată cu bulionul.
Varza se fierbe încet.
Se servește caldă, cu ardei iute alături și mămăliguță caldă.



Varză Alsaciană




VARZĂ ALSACIANĂ


Ingrediente

- 1 varză murată
- 200 g costiță afumată
- 100 g slănină de casă
- cimbru
- 3 linguri de untură
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pahar de vin alb
- 1 păhărel de coniac
- apă

Mod de preparare

Se toacă varza după ce a stat o oră în apă rece și se
pune la fiert cu un morcov întreg, o ceapă tocată fin,
o ceașcă de apă caldă și trei linguri de untură.
Cînd s-a înmuiat, se adaugă costița și slănina tăiate
fîșii potrivit de groase și un pahar de vin alb.
Se mai scade o jumătate de oră într-un vas acoperit,
după care se adaugă trei linguri de coniac și o
crenguță de cimbru.
În total, varza fierbe două ore.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.



Varză Alsaciană




VARZĂ ALSACIANĂ


Ingrediente

- 1 varză murată
- 200 g costiță afumată
- 100 g slănină de casă
- cimbru
- 3 linguri de untură
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pahar de vin alb
- 1 păhărel de coniac
- apă

Mod de preparare

Se toacă varza după ce a stat o oră în apă rece și se
pune la fiert cu un morcov întreg, o ceapă tocată fin,
o ceașcă de apă caldă și trei linguri de untură.
Cînd s-a înmuiat, se adaugă costița și slănina tăiate
fîșii potrivit de groase și un pahar de vin alb.
Se mai scade o jumătate de oră într-un vas acoperit,
după care se adaugă trei linguri de coniac și o
crenguță de cimbru.
În total, varza fierbe două ore.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții