Țelină Umplută cu Orez



ȚELINĂ UMPLUTĂ CU OREZ


Ingrediente

- 6 țeline mijlocii
- 1 ceapă tocată
- 1 felie de franzelă
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 4 roții decojite


Mod de preparare


Se curăță țelinele  de coaja groasă, se taie căpăcel la fiecare
și se golește de miez cu un cuțit ascuțit.
Separat se alege și se fierbe orezul, se scurge și se călește în
în unt împreună cu ceapa tocată și patru roșii tăiate felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, după care se
umplu țelinele.
În amestec se pune la urmă o felie de franzelă rumenită în
unt și tăiată cuburi mici.
Țelinele umplute se așază într-o formă unsă cu unt, care se
introduce în cuptorul cald, cu miezul de țeline așezat printre
țelinele umplute și cu puțin sos de roșii.
Se ține forma în cuptor o jumătate de oră, după care se
încearcă dacă țelinele se pot consuma.
Se sărează sosul și se mai continuă fierberea la cuptor încă
un sfert de oră.
Țelinele se servesc fierbinți, acoperite cu sosul în care
s-au făcut.



Țelină Umplută cu Orez



ȚELINĂ UMPLUTĂ CU OREZ


Ingrediente

- 6 țeline mijlocii
- 1 ceapă tocată
- 1 felie de franzelă
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 4 roții decojite


Mod de preparare


Se curăță țelinele  de coaja groasă, se taie căpăcel la fiecare
și se golește de miez cu un cuțit ascuțit.
Separat se alege și se fierbe orezul, se scurge și se călește în
în unt împreună cu ceapa tocată și patru roșii tăiate felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, după care se
umplu țelinele.
În amestec se pune la urmă o felie de franzelă rumenită în
unt și tăiată cuburi mici.
Țelinele umplute se așază într-o formă unsă cu unt, care se
introduce în cuptorul cald, cu miezul de țeline așezat printre
țelinele umplute și cu puțin sos de roșii.
Se ține forma în cuptor o jumătate de oră, după care se
încearcă dacă țelinele se pot consuma.
Se sărează sosul și se mai continuă fierberea la cuptor încă
un sfert de oră.
Țelinele se servesc fierbinți, acoperite cu sosul în care
s-au făcut.



Țelină cu Sos de Ciuperci




ȚELINĂ CU SOS DE CIUPERCI


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 100 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată


Mod de preparare


Țelina se curăță de coaja groasă, se taie în forme
geometrice și se apală.
Se pune la fiert cu apă caldă cît s-o acopere și
se fierbe 20 de minute, după care se scurge și
se lasă deoparte.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun
să scadă la foc mic o jumătate de oră, cu cele
două cepe tocate, sare, piper măcinat și puțin bulion.
Cînd sînt gata, se adaugă un sos făcut din vin alb
în care s-a desfăcut făina și restul de bulion.
Se mai fierbe mîncarea un sfert de oră, după care
se adaugă țelina fiartă și scursă, se amestecă
ușor și se scade la cuptor zece minute.
Se servește caldă.




Țelină cu Sos de Ciuperci




ȚELINĂ CU SOS DE CIUPERCI


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 100 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată


Mod de preparare


Țelina se curăță de coaja groasă, se taie în forme
geometrice și se apală.
Se pune la fiert cu apă caldă cît s-o acopere și
se fierbe 20 de minute, după care se scurge și
se lasă deoparte.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun
să scadă la foc mic o jumătate de oră, cu cele
două cepe tocate, sare, piper măcinat și puțin bulion.
Cînd sînt gata, se adaugă un sos făcut din vin alb
în care s-a desfăcut făina și restul de bulion.
Se mai fierbe mîncarea un sfert de oră, după care
se adaugă țelina fiartă și scursă, se amestecă
ușor și se scade la cuptor zece minute.
Se servește caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții