Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Caltaboși din Organe și Sînge
CALTABOȘI DIN ORGANE ȘI SÎNGE
Ingrediente
- 1 litru de sînge
- 1 lingură de cimbru
- 1 inimă
- 2 plămîni
- 2 cepe
- sare
- piper
- untură
- ienibahar
- 1 intestin gros de porc
Se pregătește cu atenție intestinul gros.
Se spală în mai multe ape, se rade cu lama cuțitului pe dos, se
freacă ușor cu sare, se spală din nou și se lasă în apă rece
pînă în dispare mirosul.
Cînd se taie porcul se strînge un litru de sînge în care se pun
două linguri de sare.
Se amestecă ușor pînă la dizolvarea sării, apoi se pregătesc
organele.
Inima și plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin
mașina de tocat.
Se toacă ceapa mărunt și se călește ușor în grăsime de porc
sau în unt.
Se strecoară sîngele prin tifon și se pune într-un vas adînc.
Se amestecă bine cu o lingură de cimbru fără codițe, se pun
organele pregătite dinainte, ceapa călită și puțină carne tocată.
Se amestecă totul cu mîna, se sărează amestecul și se piperează
după gust, apoi se umple intestinul gros.
Se leagă cu sfoară subțite la ambele capete.
Se pune să fiarbă în apă caldă, se întoarce din cînd în cînd.
Este gata atunci cînd, înțepat cu acul, nu mai iese sînge din
compoziție.
Se scoate pe un platou și se răsucește de pe o parte pe alta pînă
cînd se răcește.
Caltaboșii se servesc prăjiți în ulei, stropiți cu sos de hrean.
Caltaboși din Organe și Sînge
CALTABOȘI DIN ORGANE ȘI SÎNGE
Ingrediente
- 1 litru de sînge
- 1 lingură de cimbru
- 1 inimă
- 2 plămîni
- 2 cepe
- sare
- piper
- untură
- ienibahar
- 1 intestin gros de porc
Se pregătește cu atenție intestinul gros.
Se spală în mai multe ape, se rade cu lama cuțitului pe dos, se
freacă ușor cu sare, se spală din nou și se lasă în apă rece
pînă în dispare mirosul.
Cînd se taie porcul se strînge un litru de sînge în care se pun
două linguri de sare.
Se amestecă ușor pînă la dizolvarea sării, apoi se pregătesc
organele.
Inima și plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin
mașina de tocat.
Se toacă ceapa mărunt și se călește ușor în grăsime de porc
sau în unt.
Se strecoară sîngele prin tifon și se pune într-un vas adînc.
Se amestecă bine cu o lingură de cimbru fără codițe, se pun
organele pregătite dinainte, ceapa călită și puțină carne tocată.
Se amestecă totul cu mîna, se sărează amestecul și se piperează
după gust, apoi se umple intestinul gros.
Se leagă cu sfoară subțite la ambele capete.
Se pune să fiarbă în apă caldă, se întoarce din cînd în cînd.
Este gata atunci cînd, înțepat cu acul, nu mai iese sînge din
compoziție.
Se scoate pe un platou și se răsucește de pe o parte pe alta pînă
cînd se răcește.
Caltaboșii se servesc prăjiți în ulei, stropiți cu sos de hrean.
Caltaboși ( Chișcă )
CALTABOȘI ( CHIȘCĂ )
Caltaboșii sînt preparate din carne de porc în amestec cu
orez, sau din jumări în amestec cu orez fiert.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 3 linguri de orez
- sare
- piper măcinat
- 3 cepe
- intestinul gros de la porc
- piper boabe
- foaie de dafin
- 1 lingură de untură sau 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Se curăță carnea de pe os, se trece prin mașina de tocat și
se lasă într-un vas adînc.
Ceapa se toacă mărunt, se călește în untură sau ulei și se
pune peste carne.
Orezul se spală și se lasă cîteva ore în apă, apoi se amestecă
cu carnea.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se umple
intestinul gros pregătit dinainte.
În timp ce se umple, intestinul se presează ușor cu mîna,
avînd grijă să nu se umple prea tare.
Se leagă intestinul la ambele capete, se pune să fiarbă în apă
caldă, cu piper boabe și o foaie de dafin.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se scoate și se lasă la rece.
Se servește prăjit în grăsime de porc sau fript în cuptor, cu ulei.
Caltaboși ( Chișcă )
CALTABOȘI ( CHIȘCĂ )
Caltaboșii sînt preparate din carne de porc în amestec cu
orez, sau din jumări în amestec cu orez fiert.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 3 linguri de orez
- sare
- piper măcinat
- 3 cepe
- intestinul gros de la porc
- piper boabe
- foaie de dafin
- 1 lingură de untură sau 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Se curăță carnea de pe os, se trece prin mașina de tocat și
se lasă într-un vas adînc.
Ceapa se toacă mărunt, se călește în untură sau ulei și se
pune peste carne.
Orezul se spală și se lasă cîteva ore în apă, apoi se amestecă
cu carnea.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se umple
intestinul gros pregătit dinainte.
În timp ce se umple, intestinul se presează ușor cu mîna,
avînd grijă să nu se umple prea tare.
Se leagă intestinul la ambele capete, se pune să fiarbă în apă
caldă, cu piper boabe și o foaie de dafin.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se scoate și se lasă la rece.
Se servește prăjit în grăsime de porc sau fript în cuptor, cu ulei.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții