Jambon



JAMBON


Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- sare
- apă silitră ( azotat natural de potasiu )



Mod de preparare


Se scoate pulpa, se curăță cu un cuțit ascuțit, se apală
 și se pune la saramură pentru zece zile.
Saramura se pregătește din apă, în care se adaugă 40 g
sare la litru.
În saramură se adaugă 1/2 linguriță silitră, pentru a da
culoare roz cărnii.
Jambonul se ține în cameră răcoroasă, uscată și curată.
Se scoate și se pune la fum pentru o zi, după care se lasă
la aer, ca să se usuce bine.
Se servește ca aperitiv.
Feliile de jambon se taie pe latul pulpei pentru a cuprinde
un strat de grăsime în exterior și carne la mijloc.





Jambon



JAMBON


Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- sare
- apă silitră ( azotat natural de potasiu )



Mod de preparare


Se scoate pulpa, se curăță cu un cuțit ascuțit, se apală
 și se pune la saramură pentru zece zile.
Saramura se pregătește din apă, în care se adaugă 40 g
sare la litru.
În saramură se adaugă 1/2 linguriță silitră, pentru a da
culoare roz cărnii.
Jambonul se ține în cameră răcoroasă, uscată și curată.
Se scoate și se pune la fum pentru o zi, după care se lasă
la aer, ca să se usuce bine.
Se servește ca aperitiv.
Feliile de jambon se taie pe latul pulpei pentru a cuprinde
un strat de grăsime în exterior și carne la mijloc.





Chișcă Umplută



CHIȘCĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 stomac de purcel
- 2 kg de carne macră
- 200 g slănină proaspătă
- sare
- piper
- cuișoare
- nucșoară
- foaie de dafin
- 1/2 kg ficat
- condimente


Mod de preparare


Stomacul de purcel se pregătește pentru umplut asfel :
se spală în mai multe ape, se curăță cu atenție, se
întoarce ușor pe dos și se spală din nou.
Se taie 1 kg de carne felii pe lungimea bucății de carne.
Se căptușește stomacul pregătit înainte cu felii de carne,
iar mijlocul se umple cu restul de carne tocată împreună
cu ficatul dat în clocot și, scurs, cu slănină tăiată cubulețe
mici.
Amestecul se sărează și se piperează cu coriandru, nucșoară
pisată și piper măcinat.
Cînd operația s-a terminat, stomacul se leagă la capătul de
sus, se pune să fiarbă într-un vas adînc, în apă caldă.
Se fierbe la foc mic cel puțin două ore.
La fiert se pun boabe de piper, foi de dafin și cîteva cuișoare.
Chișca se scoate din apă după ce s-a răcit și se lasă în
cămara uscată, în curent de aer.
Se afumă și se servește ca aperitiv, tăiată felii subțiri, pe latul ei.




Chișcă Umplută



CHIȘCĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 stomac de purcel
- 2 kg de carne macră
- 200 g slănină proaspătă
- sare
- piper
- cuișoare
- nucșoară
- foaie de dafin
- 1/2 kg ficat
- condimente


Mod de preparare


Stomacul de purcel se pregătește pentru umplut asfel :
se spală în mai multe ape, se curăță cu atenție, se
întoarce ușor pe dos și se spală din nou.
Se taie 1 kg de carne felii pe lungimea bucății de carne.
Se căptușește stomacul pregătit înainte cu felii de carne,
iar mijlocul se umple cu restul de carne tocată împreună
cu ficatul dat în clocot și, scurs, cu slănină tăiată cubulețe
mici.
Amestecul se sărează și se piperează cu coriandru, nucșoară
pisată și piper măcinat.
Cînd operația s-a terminat, stomacul se leagă la capătul de
sus, se pune să fiarbă într-un vas adînc, în apă caldă.
Se fierbe la foc mic cel puțin două ore.
La fiert se pun boabe de piper, foi de dafin și cîteva cuișoare.
Chișca se scoate din apă după ce s-a răcit și se lasă în
cămara uscată, în curent de aer.
Se afumă și se servește ca aperitiv, tăiată felii subțiri, pe latul ei.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții