Drob de Miel



DROB DE MIEL


Ingrediente

- 1/2 carne macră de miel
- 1 ficat
- 2 rinichi
- 2 plămîni
- inimă
- 3 ouă
- 4 legături de ceapă verde
- 2 legături de pătrunjel verde tocat
- sare
- piper măcinat
- prapurele de miel
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se fierbe carnea separat, se taie felii subțiri și se amestecă
cu măruntaiele de miel fierte, spălate în apă rece și tocate
mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
adaugă peste ceapă și verdeața tocate mărunt, cele trei
gălbenușuri și albușurile bătute spumă tare.
Amestecul omogenizat bine se pune într-o formă unsă cu
ulei peste care s-a întins prapurele mielului.
Umplutura se nivelează ușor și se acoperă cu marginile
prapurelui.
Se introduce forma în cuptor și se coace drobul la foc potrivit.
Cînd s-a rumenit ușor, este gata.
Se scoate și se servește tăiat felii groase, așezate pe salată
verde și înconjurat de felii de ou fiert tare și felii de lămîie.



Drob de Miel



DROB DE MIEL


Ingrediente

- 1/2 carne macră de miel
- 1 ficat
- 2 rinichi
- 2 plămîni
- inimă
- 3 ouă
- 4 legături de ceapă verde
- 2 legături de pătrunjel verde tocat
- sare
- piper măcinat
- prapurele de miel
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se fierbe carnea separat, se taie felii subțiri și se amestecă
cu măruntaiele de miel fierte, spălate în apă rece și tocate
mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
adaugă peste ceapă și verdeața tocate mărunt, cele trei
gălbenușuri și albușurile bătute spumă tare.
Amestecul omogenizat bine se pune într-o formă unsă cu
ulei peste care s-a întins prapurele mielului.
Umplutura se nivelează ușor și se acoperă cu marginile
prapurelui.
Se introduce forma în cuptor și se coace drobul la foc potrivit.
Cînd s-a rumenit ușor, este gata.
Se scoate și se servește tăiat felii groase, așezate pe salată
verde și înconjurat de felii de ou fiert tare și felii de lămîie.



Ciulama de Miel



CIULAMA DE MIEL


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 cană de supă de zarzavat
- sare
- 1 ceapă
- 1 țelină


Mod de preparare


Carnea se taie felii, se spală în apă rece și se fierbe cu
o ceapă tăiată felii și o țelină curățată și tăiată în patru.
La fiert se adaugă și puțină sare.
Se scoate carnea cînd este bine fiartă și se lasă pe o
farfurie.
Separat se pregătește ciulamaua astfel : într-o cratiță
emailată se pune o lingură de unt și cînd s-a înmuiat,
se adaugă făina.
Se amestecă cu o lingură de lemn, după care se adaugă
laptele treptat.
Pe măsură ce amestecul se încălzește, se îngroașă.
Se subțiază cu supă de carne sau de zarzavat, se sărează
ușor și se piperează după gust.
Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, după care
se adaugă carnea de miel, se mai fierb împreună cîteva
minute și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.



Ciulama de Miel



CIULAMA DE MIEL


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 cană de supă de zarzavat
- sare
- 1 ceapă
- 1 țelină


Mod de preparare


Carnea se taie felii, se spală în apă rece și se fierbe cu
o ceapă tăiată felii și o țelină curățată și tăiată în patru.
La fiert se adaugă și puțină sare.
Se scoate carnea cînd este bine fiartă și se lasă pe o
farfurie.
Separat se pregătește ciulamaua astfel : într-o cratiță
emailată se pune o lingură de unt și cînd s-a înmuiat,
se adaugă făina.
Se amestecă cu o lingură de lemn, după care se adaugă
laptele treptat.
Pe măsură ce amestecul se încălzește, se îngroașă.
Se subțiază cu supă de carne sau de zarzavat, se sărează
ușor și se piperează după gust.
Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, după care
se adaugă carnea de miel, se mai fierb împreună cîteva
minute și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții