Carne de Miel cu Spanac



CARNE DE MIEL CU SPANAC


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
- 1 ceașcă de lapte
- usturoi
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare

Se spală carnea și se taie felii groase, apoi se călește în unt.
Separat se pregătește spanacul astfel : se spală frunză cu
frunză, se opărește cinci minute în apă clocotită și se scurge.
Se toacă mărunt și se pune peste carne.
Se umple cratița cu zeamă de spanac, se adaugă făina desfăcută
în lapte, o linguriță de bulion și puțin usturoi tăiat.
Mîncarea se sărează și se piperează după gust și se pune să
scadă în cuptor sau pe o tablă groasă pusă pe flacăra aragazului.



Carne de Miel cu Spanac



CARNE DE MIEL CU SPANAC


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
- 1 ceașcă de lapte
- usturoi
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare

Se spală carnea și se taie felii groase, apoi se călește în unt.
Separat se pregătește spanacul astfel : se spală frunză cu
frunză, se opărește cinci minute în apă clocotită și se scurge.
Se toacă mărunt și se pune peste carne.
Se umple cratița cu zeamă de spanac, se adaugă făina desfăcută
în lapte, o linguriță de bulion și puțin usturoi tăiat.
Mîncarea se sărează și se piperează după gust și se pune să
scadă în cuptor sau pe o tablă groasă pusă pe flacăra aragazului.



Carne de Miel cu Mărar Verde




CARNE DE MIEL CU MĂRAR VERDE


Ingrediente

- 1 kg carne
- 1/2 mărar verde
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- 1/2 lămîie
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți potrivit de mari, se spală în mai
multe ape și se călește în ulei încins.
Cînd carnea s-a rumenit , se pune în cratiță ceapa tocată
mărunt, se adaugă o ceașcă de apă și se acoperă cratița.
Se fierbe înăbușit pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se curăță mărarul, se spală și se toacă mărunt, se pune
peste carne și se mai adaugă apă.
Se desface o lingură de făină în apă rece, se pune sosul
peste mîncare, se sărează și se piperează după gust.
Se stoarce zeama de la o jumătate de lămîie în mîncare
și se introduce cratița în cuptorul fierbinte.
Se scoate cînd carnea se poate consuma.


Carne de Miel cu Mărar Verde




CARNE DE MIEL CU MĂRAR VERDE


Ingrediente

- 1 kg carne
- 1/2 mărar verde
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- 1/2 lămîie
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți potrivit de mari, se spală în mai
multe ape și se călește în ulei încins.
Cînd carnea s-a rumenit , se pune în cratiță ceapa tocată
mărunt, se adaugă o ceașcă de apă și se acoperă cratița.
Se fierbe înăbușit pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se curăță mărarul, se spală și se toacă mărunt, se pune
peste carne și se mai adaugă apă.
Se desface o lingură de făină în apă rece, se pune sosul
peste mîncare, se sărează și se piperează după gust.
Se stoarce zeama de la o jumătate de lămîie în mîncare
și se introduce cratița în cuptorul fierbinte.
Se scoate cînd carnea se poate consuma.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții