Ardei Umpluți




ARDEI UMPLUȚI


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 1 kg de carne tocată
- 1 1/2 ardei gras
- 1 ceașcă de orez
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 kg roșii
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- smîntînă



Mod de preparare
Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se spală ardeii și se curăță de cotor și semințe, apoi se lasă să
se scurgă.
Carnea se spală, se taie bucăți mici și se dă prin mașina de tocat.
Se amestecă cu cele două cepe date prin mașina de tocat, cu doi
cartofi trecuți pe răzătoare mică și orezul ales și spălat în mai
multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se colorează
cu roșii tăiate felii subțiri, după ce s-au curățat de pielițe.
În amestec se adaugă verdeață tocată și un ou crud.
Se omogenizează și se umplu ardeii.
Într-o cratiță mare și adîncă se așază ardeii unul lîngă altul, se
acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă o oră.
Se desface făina în apă caldă și se toarnă sosul peste ardei.
Se sărează sosul și se colorează cu roșii tăiate felii subțiri.
Cratița se introduce în cuptorul cald și se ține la foc potrivit
pînă cînd sosul scade.
Ardeii calzi se servesc cu smîntînă.
Se pot servi și de pe o zi pe alta.
Dacă carnea nu este grasă se adaugă la fiert o ceașcă de ulei.

Video ardei gras umplut cu carne de porc




ardei umpluti cu carne tocata de porc











Ardei Umpluți




ARDEI UMPLUȚI


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 1 kg de carne tocată
- 1 1/2 ardei gras
- 1 ceașcă de orez
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 kg roșii
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- smîntînă



Mod de preparare
Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se spală ardeii și se curăță de cotor și semințe, apoi se lasă să
se scurgă.
Carnea se spală, se taie bucăți mici și se dă prin mașina de tocat.
Se amestecă cu cele două cepe date prin mașina de tocat, cu doi
cartofi trecuți pe răzătoare mică și orezul ales și spălat în mai
multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se colorează
cu roșii tăiate felii subțiri, după ce s-au curățat de pielițe.
În amestec se adaugă verdeață tocată și un ou crud.
Se omogenizează și se umplu ardeii.
Într-o cratiță mare și adîncă se așază ardeii unul lîngă altul, se
acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă o oră.
Se desface făina în apă caldă și se toarnă sosul peste ardei.
Se sărează sosul și se colorează cu roșii tăiate felii subțiri.
Cratița se introduce în cuptorul cald și se ține la foc potrivit
pînă cînd sosul scade.
Ardeii calzi se servesc cu smîntînă.
Se pot servi și de pe o zi pe alta.
Dacă carnea nu este grasă se adaugă la fiert o ceașcă de ulei.

Video ardei gras umplut cu carne de porc




ardei umpluti cu carne tocata de porc











Plăcintă Dobrogeană



PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ


Ingrediente

- 1/2 carne de oaie
- 1 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 linguriță de mentă



Mod de preparare


Pentru aluat : 1 ou, sare, apă și făină.
Se sparge oul, se adaugă apă cît încape în trei jumătăți
de ou, se pune un praf de sare și se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare care se lasă să se
odihnească.
Carnea se trece prin mașina de tocat, se călește cu ceapa
tocată mărunt și se amestecă, după ce s-a răcit, cu un ou
întreg bătut bine, o linguriță de mentă pisată, sare și piper
după gust.
Se omogenizează amestecul și se umplu plăcinte mici
din bucăți de aluat întinse în foi subțiri.
Plăcintele se prăjesc în ulei încins și se servesc calde.


Plăcintă Dobrogeană



PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ


Ingrediente

- 1/2 carne de oaie
- 1 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 linguriță de mentă



Mod de preparare


Pentru aluat : 1 ou, sare, apă și făină.
Se sparge oul, se adaugă apă cît încape în trei jumătăți
de ou, se pune un praf de sare și se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare care se lasă să se
odihnească.
Carnea se trece prin mașina de tocat, se călește cu ceapa
tocată mărunt și se amestecă, după ce s-a răcit, cu un ou
întreg bătut bine, o linguriță de mentă pisată, sare și piper
după gust.
Se omogenizează amestecul și se umplu plăcinte mici
din bucăți de aluat întinse în foi subțiri.
Plăcintele se prăjesc în ulei încins și se servesc calde.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții