Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Musaca de Vinete
MUSACA DE VINETE
Ingrediente
- 1 1/2 kg vinete tinere
- 1/2 kg carne tocată
sare
- piper
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 kg de roșii coapte
- verdeață tocată
- 1 pahar de ulei
Mod de preparare
Se aleg vinete tinere cu puține semințe.
Li se înlătură codițele, apoi se spală cu apă rece și se taie felii
groase de 3 - 4 cm.
Se presară feliile de vinete cu sare și se pune peste ele o
planșetă de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasă
așa cel puțin două ore.
Se dcot feliile de sub greutate, se spală în mai multe ape și se
pun la călit în ulei fierbinte.
Se scot cînd s-au înmuiat ușor și se lasă pe o farfurie, timp în
care se călește carnea.
În uleiul rămas de la vinete se pun cele două cepe tocate mărunt,
carnea tocată și cîteva roșii decojite, tăiate felii subțiri.
Cînd amestecul nu mai are suc, se trage cratița de pe foc și se
lasă să se răcească.
Se pune peste amestec un ou, se omogenizează, se sărează și
se piperează după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt sau cu ulei, se așază pe
fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de
carne.
Se acoperă cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de
felii de roșii fără coajă, se acoperă cu apă caldă și se introduce
cratița în cuptor pentru o oră, după care se sărează sosul, se presară
deasupra pătrunjel tocat mărunt și se mai lasă o oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu salată de roșii picantă.
Musaca de Vinete
MUSACA DE VINETE
Ingrediente
- 1 1/2 kg vinete tinere
- 1/2 kg carne tocată
sare
- piper
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 kg de roșii coapte
- verdeață tocată
- 1 pahar de ulei
Mod de preparare
Se aleg vinete tinere cu puține semințe.
Li se înlătură codițele, apoi se spală cu apă rece și se taie felii
groase de 3 - 4 cm.
Se presară feliile de vinete cu sare și se pune peste ele o
planșetă de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasă
așa cel puțin două ore.
Se dcot feliile de sub greutate, se spală în mai multe ape și se
pun la călit în ulei fierbinte.
Se scot cînd s-au înmuiat ușor și se lasă pe o farfurie, timp în
care se călește carnea.
În uleiul rămas de la vinete se pun cele două cepe tocate mărunt,
carnea tocată și cîteva roșii decojite, tăiate felii subțiri.
Cînd amestecul nu mai are suc, se trage cratița de pe foc și se
lasă să se răcească.
Se pune peste amestec un ou, se omogenizează, se sărează și
se piperează după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt sau cu ulei, se așază pe
fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de
carne.
Se acoperă cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de
felii de roșii fără coajă, se acoperă cu apă caldă și se introduce
cratița în cuptor pentru o oră, după care se sărează sosul, se presară
deasupra pătrunjel tocat mărunt și se mai lasă o oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu salată de roșii picantă.
Musaca cu Piure de Cartofi
MUSACA CU PIURE DE CARTOFI
Ingrediente
- 1 1/2 kg cartofi
- 1 ceașcă de lapte dulce
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 l suc de roșii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 felie de pîine
- 1 ou
- ulei
- piper
Mod de preparare
Cartofi se curăță de coajă și se pun la fiert în apă caldă.
După trei sferturi de oră se ia oala de pe foc și se face
un piure obișnuit, turnînd peste cartofi o ceșcuță de lapte
și o lingură de unt.
Se sărează piureul după gust și se lasă deoparte.
Carnea tocată se amestecă cu cele două cepe, cu o felie de
pîine înmuiată în apă rece și se călește în ulei încins.
Se lasă să scadă zeama pe care o lasă carnea, după care
se ia de pe foc, se adaugă oul și se omogenizează, se adaugă
sare și piper după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt, se pun un strat de
piure apoi un strat de carne și se acoperă cu piure.
La sfîrșit se acoperă piureul cu sos de roșii picant sau îndulcit
și se introduce cratița la cuptor și se ține o oră, la foc potrivit.
Musacaua se servește caldă, tăiată felii groase, cu salată
de sezon.
Musaca cu Piure de Cartofi
MUSACA CU PIURE DE CARTOFI
Ingrediente
- 1 1/2 kg cartofi
- 1 ceașcă de lapte dulce
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 l suc de roșii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 felie de pîine
- 1 ou
- ulei
- piper
Mod de preparare
Cartofi se curăță de coajă și se pun la fiert în apă caldă.
După trei sferturi de oră se ia oala de pe foc și se face
un piure obișnuit, turnînd peste cartofi o ceșcuță de lapte
și o lingură de unt.
Se sărează piureul după gust și se lasă deoparte.
Carnea tocată se amestecă cu cele două cepe, cu o felie de
pîine înmuiată în apă rece și se călește în ulei încins.
Se lasă să scadă zeama pe care o lasă carnea, după care
se ia de pe foc, se adaugă oul și se omogenizează, se adaugă
sare și piper după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt, se pun un strat de
piure apoi un strat de carne și se acoperă cu piure.
La sfîrșit se acoperă piureul cu sos de roșii picant sau îndulcit
și se introduce cratița la cuptor și se ține o oră, la foc potrivit.
Musacaua se servește caldă, tăiată felii groase, cu salată
de sezon.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții