Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sarmale în Foi de Viță
SARMALE ÎN FOI DE VIȚĂ
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1/2 kg carne de vacă
- 1/2 kg carne de porc
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 cartof crud
- 2 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 4 roșii decojite sau 2 linguri de bulion
- 1 ceașcă de orez
- 40 - 50 frunze de viță crude sau murate
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Carnea se curăță de pielițe și se dă prin mașina de tocat
apoi se amestecă într-o farfurie adîncă cu un cartof și
două cepe mari trecute prin mașina de tocat.
Peste amestec se pune bulionul sau se taie cîteva roșii
decojite, se adaugă verdeață tocată fin și orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se
omogenizează.
Piperul poate fi înlocuit cu mentă pisată.
Foile de viță se lasă la desărat în apă caldă un sfert de
oră, după care li se rup codițele și se fac cu ele sarmale.
Pe fundul unei oale se pun cîteva frunze de viță sau
cîteva felii de roșii, se așază sarmalele în straturi și se
acoperă cu o crenguță de leuștean și cîteva felii de roșii
fără pielițe.
Se umple oala cu apă caldă, atît cît să acopere puțin sarmalele,
se lasă pe foc mic și se fierb două ore.
Se servesc calde, cu smîntînă deasupra și cu mămăliguță
fierbinte.
Frunza de viță proaspătă se opărește cu borș, apoi se folosește.
La fiert se pune apă îndoită cu borș ; sarmalele trebuie să fie
acrișoare.
Dacă nu sînt destul de grase, se pune la fiert puțin ulei.
Sarmalele se pot păstra de pe o zi pe alta.
Video cum se fac sarmalele
Sarmale în Foi de Viță
SARMALE ÎN FOI DE VIȚĂ
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1/2 kg carne de vacă
- 1/2 kg carne de porc
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 cartof crud
- 2 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 4 roșii decojite sau 2 linguri de bulion
- 1 ceașcă de orez
- 40 - 50 frunze de viță crude sau murate
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Carnea se curăță de pielițe și se dă prin mașina de tocat
apoi se amestecă într-o farfurie adîncă cu un cartof și
două cepe mari trecute prin mașina de tocat.
Peste amestec se pune bulionul sau se taie cîteva roșii
decojite, se adaugă verdeață tocată fin și orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se
omogenizează.
Piperul poate fi înlocuit cu mentă pisată.
Foile de viță se lasă la desărat în apă caldă un sfert de
oră, după care li se rup codițele și se fac cu ele sarmale.
Pe fundul unei oale se pun cîteva frunze de viță sau
cîteva felii de roșii, se așază sarmalele în straturi și se
acoperă cu o crenguță de leuștean și cîteva felii de roșii
fără pielițe.
Se umple oala cu apă caldă, atît cît să acopere puțin sarmalele,
se lasă pe foc mic și se fierb două ore.
Se servesc calde, cu smîntînă deasupra și cu mămăliguță
fierbinte.
Frunza de viță proaspătă se opărește cu borș, apoi se folosește.
La fiert se pune apă îndoită cu borș ; sarmalele trebuie să fie
acrișoare.
Dacă nu sînt destul de grase, se pune la fiert puțin ulei.
Sarmalele se pot păstra de pe o zi pe alta.
Video cum se fac sarmalele
Sarmale în Foi de Varză
SARMALE ÎN FOI DE VARZĂ
Ingrediente
- 1 kg de carne de porc
- 2 cartofi
- 2 cepe mari
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură de untură
- 2 verze mijlocii
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de șorici
Mod de preparare
Se curăță carnea de pielițe, se taie felii și se dă prin mașina
de tocat împreună cu cepele curățate și cartofii curățați și
spălați în mai multe ape.
Se adaugă orezul ales și spălat, se sărează și se piperează,
apoi se omogenizează cu o lingură de bulion sau cîteva
roșii tăiate felii și curățate de pielițe.
Varza acră se lasă în apă rece, o oră, se desface foaie cu foaie,
se înlătură partea albă și se folosește doar partea moale.
Se umplu sarmale, se pun într-un vas adînc în care s-au
așezat deja un strat de varză tocată și felii subțiri și șorici.
Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varză tocată, se
acoperă cu apă caldă și se țin pe foc mic.
După ce dau în clocot, sarmalele se pun să scadă la cuptor.
Se adaugă o lingură de untură la fiert, pentru că grăsime de
porc înmoaie varza și face sarmale mai gustoase.
Dacă se folosește varză dulce, aceasta se desface foaie cu foaie,
se opărește zece minute în apă care clocotește și se scoate pe
o farfurie.
Cînd foile de varză s-au răcit, se înlătură partea albă și se
folosește numai foaia subțire.
Sarmalele acestea se fierb cu borș acru și se colorează cu roșii
tăiate felii sau cu o lingură mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smîntînă și mămăliguță fierbinte.
Sarmale în Foi de Varză
SARMALE ÎN FOI DE VARZĂ
Ingrediente
- 1 kg de carne de porc
- 2 cartofi
- 2 cepe mari
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură de untură
- 2 verze mijlocii
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de șorici
Mod de preparare
Se curăță carnea de pielițe, se taie felii și se dă prin mașina
de tocat împreună cu cepele curățate și cartofii curățați și
spălați în mai multe ape.
Se adaugă orezul ales și spălat, se sărează și se piperează,
apoi se omogenizează cu o lingură de bulion sau cîteva
roșii tăiate felii și curățate de pielițe.
Varza acră se lasă în apă rece, o oră, se desface foaie cu foaie,
se înlătură partea albă și se folosește doar partea moale.
Se umplu sarmale, se pun într-un vas adînc în care s-au
așezat deja un strat de varză tocată și felii subțiri și șorici.
Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varză tocată, se
acoperă cu apă caldă și se țin pe foc mic.
După ce dau în clocot, sarmalele se pun să scadă la cuptor.
Se adaugă o lingură de untură la fiert, pentru că grăsime de
porc înmoaie varza și face sarmale mai gustoase.
Dacă se folosește varză dulce, aceasta se desface foaie cu foaie,
se opărește zece minute în apă care clocotește și se scoate pe
o farfurie.
Cînd foile de varză s-au răcit, se înlătură partea albă și se
folosește numai foaia subțire.
Sarmalele acestea se fierb cu borș acru și se colorează cu roșii
tăiate felii sau cu o lingură mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smîntînă și mămăliguță fierbinte.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții