Varză a la Cluj



VARZĂ A LA CLUJ

Ingrediente
Video varză a la cluj
- 1 varză crudă
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de bulion
- 1 cană de smîntînă


Mod de preparare
Video varză a la cluj

Se spală varza, se toacă subțire, se freacă ușor cu sare
și se clătește cu apă rece.
În felul acesta toxinele din varză sînt înlăturate.
Carnea tocată se călește împreună cu ceapa într-o cratiță
smălțuită în care s-a pus uleiul.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasă
să se răcească și se adaugă oul bine bătut.
Se colorează amestecul cu puțin bulion, se sărează și se
piperează, apoi se lasă deoparte.
Varza se călește cu puțin ulei și apă, se împarte în două
și se așază un strat într-o formă unsă cu unt sau cu ulei.
Peste primul strat se așază carnea, se acoperă cu restul
de varză și se introduce la cuptorul cald.
După o oră se adaugă un sos de roșii sau de bulion, se
adaugă jumătate din cantitatea de smîntînă și se mai lasă
o jumătate de oră în cuptor.
Se servește caldă, cu smîntînă și pîine proaspătă sau
mămăliguță.

Video varză a la cluj







Varză a la Cluj



VARZĂ A LA CLUJ

Ingrediente
Video varză a la cluj
- 1 varză crudă
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de bulion
- 1 cană de smîntînă


Mod de preparare
Video varză a la cluj

Se spală varza, se toacă subțire, se freacă ușor cu sare
și se clătește cu apă rece.
În felul acesta toxinele din varză sînt înlăturate.
Carnea tocată se călește împreună cu ceapa într-o cratiță
smălțuită în care s-a pus uleiul.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasă
să se răcească și se adaugă oul bine bătut.
Se colorează amestecul cu puțin bulion, se sărează și se
piperează, apoi se lasă deoparte.
Varza se călește cu puțin ulei și apă, se împarte în două
și se așază un strat într-o formă unsă cu unt sau cu ulei.
Peste primul strat se așază carnea, se acoperă cu restul
de varză și se introduce la cuptorul cald.
După o oră se adaugă un sos de roșii sau de bulion, se
adaugă jumătate din cantitatea de smîntînă și se mai lasă
o jumătate de oră în cuptor.
Se servește caldă, cu smîntînă și pîine proaspătă sau
mămăliguță.

Video varză a la cluj







Țelină Umplută



ȚELINĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 300 g carne fără os
- 6 - 8 țeline mijlocii
- 1 ou
- 1 ceașcă de orez
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1 felie de pîine
- sare
- piper măcinat
- făină
- ulei


Mod de preparare

Carnea se trece prin mașina de tocat și se amestecă într-un
vas adînc cu o felie de pîine înmuiată în apă rece, cu orezul
spălat, cu oul crud și verdeață tocată fin.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
colorează cu o linguriță de bulion și se omogenizează.
Țelinele se curăță de coajă, se spală și se golesc de miez, cu
vîrful unui cuțit ascuțit.
Se umplu cu amestecul de carne, se așază una lîngă alta
într-o cratiță cu pereții înalți și printre ele se pun bucăți de
miez de țelină.
Se acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic.
După o oră se colorează mîncarea cu o linguriță de bulion, se
adaugă o linguriță de făină desfăcută în apă rece și puțin ulei.
Se continuă fierberea la cuptor.
Mîncarea se servește bine scăzută, după ce s-a răcit un sfert
de oră, cu smîntînă deasupra.



Țelină Umplută



ȚELINĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 300 g carne fără os
- 6 - 8 țeline mijlocii
- 1 ou
- 1 ceașcă de orez
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1 felie de pîine
- sare
- piper măcinat
- făină
- ulei


Mod de preparare

Carnea se trece prin mașina de tocat și se amestecă într-un
vas adînc cu o felie de pîine înmuiată în apă rece, cu orezul
spălat, cu oul crud și verdeață tocată fin.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
colorează cu o linguriță de bulion și se omogenizează.
Țelinele se curăță de coajă, se spală și se golesc de miez, cu
vîrful unui cuțit ascuțit.
Se umplu cu amestecul de carne, se așază una lîngă alta
într-o cratiță cu pereții înalți și printre ele se pun bucăți de
miez de țelină.
Se acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic.
După o oră se colorează mîncarea cu o linguriță de bulion, se
adaugă o linguriță de făină desfăcută în apă rece și puțin ulei.
Se continuă fierberea la cuptor.
Mîncarea se servește bine scăzută, după ce s-a răcit un sfert
de oră, cu smîntînă deasupra.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții