Cîrnați în Sos de Vin Alb




CÎRNAȚI ÎN SOS DE VIN ALB


Ingrediente

- 1/2 kg cîrnați
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel verde
- 3 linguri de ulei




Mod de preparare

Cîrnații se spală și se usucă într-un prosop curat,
apoi se taie bucăți mari care se prăjesc în ulei
fierbinte.
Cînd se întorc ca să se prăjească uniform, se adaugă
vinul, se acoperă tigaia în care se fac și se lasă
zece minute să fiarbă înăbușit.
Se presară cu pătrunjel verde tocat fin și se servesc
fierbinți, cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie.
Sosul de vin se răstoarnă peste cîrnați.



Cîrnați în Sos de Vin Alb




CÎRNAȚI ÎN SOS DE VIN ALB


Ingrediente

- 1/2 kg cîrnați
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel verde
- 3 linguri de ulei




Mod de preparare

Cîrnații se spală și se usucă într-un prosop curat,
apoi se taie bucăți mari care se prăjesc în ulei
fierbinte.
Cînd se întorc ca să se prăjească uniform, se adaugă
vinul, se acoperă tigaia în care se fac și se lasă
zece minute să fiarbă înăbușit.
Se presară cu pătrunjel verde tocat fin și se servesc
fierbinți, cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie.
Sosul de vin se răstoarnă peste cîrnați.



Cîrnați pe Sfeclă Roșie



CÎRNAȚI PE SFECLĂ ROȘIE


Ingrediente

- 4 sfecle mijlocii
- 1/2 kg cîrnați
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ceașcă de ulei
- 2 lingurițe de zahăr



Mod de preparare


Cîrnații se prăjesc în ulei fierbinte, se scot pe o farfurie
și se servesc cu piure de sfeclă pregătit astfel : sfeclele
se fierb în apă și se curăță de coajă după care se trec prin
răzătoarea mea.
Se face un sos dintr-o linguriță de făină și o ceașcă de apă,
se sărează și se îndulcește sosul cu două lingurițe de zahăr
și se răstoarnă peste sfeclă.
Astfel pregătită sfecla se prăjește în uleiul în care s-au
prăjit cîrnații.
Se așază pe un platou mare, se înconjoară cu bucăți de cîrnați
și se servesc imediat.



Cîrnați pe Sfeclă Roșie



CÎRNAȚI PE SFECLĂ ROȘIE


Ingrediente

- 4 sfecle mijlocii
- 1/2 kg cîrnați
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ceașcă de ulei
- 2 lingurițe de zahăr



Mod de preparare


Cîrnații se prăjesc în ulei fierbinte, se scot pe o farfurie
și se servesc cu piure de sfeclă pregătit astfel : sfeclele
se fierb în apă și se curăță de coajă după care se trec prin
răzătoarea mea.
Se face un sos dintr-o linguriță de făină și o ceașcă de apă,
se sărează și se îndulcește sosul cu două lingurițe de zahăr
și se răstoarnă peste sfeclă.
Astfel pregătită sfecla se prăjește în uleiul în care s-au
prăjit cîrnații.
Se așază pe un platou mare, se înconjoară cu bucăți de cîrnați
și se servesc imediat.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții