Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cîrnați cu Cartofi
CÎRNAȚI CU CARTOFI
Ingrediente
- 6 - 8 cartofi mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 300 g cîrnați
Mod de preparare
Se curăță cartofi de coajă, se spală și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Se taie bucăți de cîrnați cît să încapă în fiecare cartof, se
introduc în cartofi împreună cu bucăți de costiță afumată,
se acoperă fiecare cartof cu o felie de costiță și se așază
unul lîngă altul într-o formă de sticlă incasabilă.
Peste cartofii umpluți se adaugă apă caldă, puțină sare și
miezul de cartofi.
Se introduce forma în cuptor pentru o oră, cu o ceașcă de
ulei și una de sos de roșii amestecate în apă caldă.
Se pot fierbe la foc mic, într-un vas acoperit.
Se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra și cu salată
de sezon.
Cîrnați cu Cartofi
CÎRNAȚI CU CARTOFI
Ingrediente
- 6 - 8 cartofi mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 300 g cîrnați
Mod de preparare
Se curăță cartofi de coajă, se spală și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Se taie bucăți de cîrnați cît să încapă în fiecare cartof, se
introduc în cartofi împreună cu bucăți de costiță afumată,
se acoperă fiecare cartof cu o felie de costiță și se așază
unul lîngă altul într-o formă de sticlă incasabilă.
Peste cartofii umpluți se adaugă apă caldă, puțină sare și
miezul de cartofi.
Se introduce forma în cuptor pentru o oră, cu o ceașcă de
ulei și una de sos de roșii amestecate în apă caldă.
Se pot fierbe la foc mic, într-un vas acoperit.
Se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra și cu salată
de sezon.
Cîrnați în Sos de Vin Alb
CÎRNAȚI ÎN SOS DE VIN ALB
Ingrediente
- 1/2 kg cîrnați
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel verde
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Cîrnații se spală și se usucă într-un prosop curat,
apoi se taie bucăți mari care se prăjesc în ulei
fierbinte.
Cînd se întorc ca să se prăjească uniform, se adaugă
vinul, se acoperă tigaia în care se fac și se lasă
zece minute să fiarbă înăbușit.
Se presară cu pătrunjel verde tocat fin și se servesc
fierbinți, cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie.
Sosul de vin se răstoarnă peste cîrnați.
Cîrnați în Sos de Vin Alb
CÎRNAȚI ÎN SOS DE VIN ALB
Ingrediente
- 1/2 kg cîrnați
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel verde
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Cîrnații se spală și se usucă într-un prosop curat,
apoi se taie bucăți mari care se prăjesc în ulei
fierbinte.
Cînd se întorc ca să se prăjească uniform, se adaugă
vinul, se acoperă tigaia în care se fac și se lasă
zece minute să fiarbă înăbușit.
Se presară cu pătrunjel verde tocat fin și se servesc
fierbinți, cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie.
Sosul de vin se răstoarnă peste cîrnați.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții