Creier în Aluat



CREIER ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg creie
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de făină
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală creierul și se curăță de sînge, apoi se se pune
la fiert în apă caldă.
Se scoate cinci minute, se curăță de pielițe și se sărează
după ce s-a tăiat felii groase.
Se piperează eventual, se trece fiecare felie de creier prin
aluat de clătite pregătite din ou, făină și lapte și se prăjesc
în ulei încins.
Creierul se scoate pe o farfurie mare, se așază în mijloc, se
înconjoară cu cartofi prăjiți și se servește imediat, cu salată
de sezon, stropit cu zeamă de lămîie.





Creier în Aluat



CREIER ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg creie
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de făină
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală creierul și se curăță de sînge, apoi se se pune
la fiert în apă caldă.
Se scoate cinci minute, se curăță de pielițe și se sărează
după ce s-a tăiat felii groase.
Se piperează eventual, se trece fiecare felie de creier prin
aluat de clătite pregătite din ou, făină și lapte și se prăjesc
în ulei încins.
Creierul se scoate pe o farfurie mare, se așază în mijloc, se
înconjoară cu cartofi prăjiți și se servește imediat, cu salată
de sezon, stropit cu zeamă de lămîie.





Cîrnați cu Cartofi



CÎRNAȚI CU CARTOFI


Ingrediente

- 6 - 8 cartofi mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 300 g cîrnați



Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Se taie bucăți de cîrnați cît să încapă în fiecare cartof, se
introduc în cartofi împreună cu bucăți de costiță afumată,
se acoperă fiecare cartof cu o felie de costiță și se așază
unul lîngă altul într-o formă de sticlă incasabilă.
Peste cartofii umpluți se adaugă apă caldă, puțină sare și
miezul de cartofi.
Se introduce forma în cuptor pentru o oră, cu o ceașcă de
ulei și una de sos de roșii amestecate în apă caldă.
Se pot fierbe la foc mic, într-un vas acoperit.
Se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra și cu salată
de sezon.




Cîrnați cu Cartofi



CÎRNAȚI CU CARTOFI


Ingrediente

- 6 - 8 cartofi mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 300 g cîrnați



Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Se taie bucăți de cîrnați cît să încapă în fiecare cartof, se
introduc în cartofi împreună cu bucăți de costiță afumată,
se acoperă fiecare cartof cu o felie de costiță și se așază
unul lîngă altul într-o formă de sticlă incasabilă.
Peste cartofii umpluți se adaugă apă caldă, puțină sare și
miezul de cartofi.
Se introduce forma în cuptor pentru o oră, cu o ceașcă de
ulei și una de sos de roșii amestecate în apă caldă.
Se pot fierbe la foc mic, într-un vas acoperit.
Se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra și cu salată
de sezon.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții