Creier cu Ciuperci



CREIER CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1/2 lămîie
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se ține creierul în apă rece o oră, după care se clocotește în apă
împreună cu o ceapă și cîteva boabe de piper.
Se scoate după zece minute, se curăță de pielițe, se taie cuburi
mari și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se călesc într-o lingură de unt cu un praf de sare.
Din restul de unt, două linguri de făină și o ceașcă de smîntînă
se face un sos alb pe foc mic în care se pun ciupercile scăzute
bine și bucățile de craier.
Se lasă la foc mic zece minute, se scutură cratița din timp în timp,
după care se acrește mîncarea cu zeamă de lămîie.
Se servește fierbinte.




Creier cu Ciuperci



CREIER CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1/2 lămîie
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se ține creierul în apă rece o oră, după care se clocotește în apă
împreună cu o ceapă și cîteva boabe de piper.
Se scoate după zece minute, se curăță de pielițe, se taie cuburi
mari și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se călesc într-o lingură de unt cu un praf de sare.
Din restul de unt, două linguri de făină și o ceașcă de smîntînă
se face un sos alb pe foc mic în care se pun ciupercile scăzute
bine și bucățile de craier.
Se lasă la foc mic zece minute, se scutură cratița din timp în timp,
după care se acrește mîncarea cu zeamă de lămîie.
Se servește fierbinte.




Creier în Aluat



CREIER ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg creie
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de făină
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală creierul și se curăță de sînge, apoi se se pune
la fiert în apă caldă.
Se scoate cinci minute, se curăță de pielițe și se sărează
după ce s-a tăiat felii groase.
Se piperează eventual, se trece fiecare felie de creier prin
aluat de clătite pregătite din ou, făină și lapte și se prăjesc
în ulei încins.
Creierul se scoate pe o farfurie mare, se așază în mijloc, se
înconjoară cu cartofi prăjiți și se servește imediat, cu salată
de sezon, stropit cu zeamă de lămîie.





Creier în Aluat



CREIER ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg creie
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de făină
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală creierul și se curăță de sînge, apoi se se pune
la fiert în apă caldă.
Se scoate cinci minute, se curăță de pielițe și se sărează
după ce s-a tăiat felii groase.
Se piperează eventual, se trece fiecare felie de creier prin
aluat de clătite pregătite din ou, făină și lapte și se prăjesc
în ulei încins.
Creierul se scoate pe o farfurie mare, se așază în mijloc, se
înconjoară cu cartofi prăjiți și se servește imediat, cu salată
de sezon, stropit cu zeamă de lămîie.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții