Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă de Creier
CREMĂ DE CREIER
Ingrediente
- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline
Mod de preparare
Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.
Cremă de Creier
CREMĂ DE CREIER
Ingrediente
- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline
Mod de preparare
Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.
Creier cu Ciuperci
CREIER CU CIUPERCI
Ingrediente
- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1/2 lămîie
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se ține creierul în apă rece o oră, după care se clocotește în apă
împreună cu o ceapă și cîteva boabe de piper.
Se scoate după zece minute, se curăță de pielițe, se taie cuburi
mari și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se călesc într-o lingură de unt cu un praf de sare.
Din restul de unt, două linguri de făină și o ceașcă de smîntînă
se face un sos alb pe foc mic în care se pun ciupercile scăzute
bine și bucățile de craier.
Se lasă la foc mic zece minute, se scutură cratița din timp în timp,
după care se acrește mîncarea cu zeamă de lămîie.
Se servește fierbinte.
Creier cu Ciuperci
CREIER CU CIUPERCI
Ingrediente
- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1/2 lămîie
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se ține creierul în apă rece o oră, după care se clocotește în apă
împreună cu o ceapă și cîteva boabe de piper.
Se scoate după zece minute, se curăță de pielițe, se taie cuburi
mari și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se călesc într-o lingură de unt cu un praf de sare.
Din restul de unt, două linguri de făină și o ceașcă de smîntînă
se face un sos alb pe foc mic în care se pun ciupercile scăzute
bine și bucățile de craier.
Se lasă la foc mic zece minute, se scutură cratița din timp în timp,
după care se acrește mîncarea cu zeamă de lămîie.
Se servește fierbinte.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții