Creier Gratinat



CREIER GRATINAT


Ingrediente

- 1/2 creier
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de cașcaval ras
- 1 cană de lapte
- piper măcinat


Mod de preparare

Creierul se curăță se fierbe cu apă caldă, apoi se scoate
și se curăță de pielițe.
Separat se pregătește pe foc mic un sos din unt, făină
și lapte, amestecînd cu o lingură de lemn compoziția
în timpul fierberii.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se așază
creierul tăiat felii groase, se acoperă cu sos alb care se
sărează și se piperează după gust
Peste mîncare se rade cașcaval, apoi se introduce în
cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate și se servește fierbinte,
tăiat felii groase.



Creier Gratinat



CREIER GRATINAT


Ingrediente

- 1/2 creier
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de cașcaval ras
- 1 cană de lapte
- piper măcinat


Mod de preparare

Creierul se curăță se fierbe cu apă caldă, apoi se scoate
și se curăță de pielițe.
Separat se pregătește pe foc mic un sos din unt, făină
și lapte, amestecînd cu o lingură de lemn compoziția
în timpul fierberii.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se așază
creierul tăiat felii groase, se acoperă cu sos alb care se
sărează și se piperează după gust
Peste mîncare se rade cașcaval, apoi se introduce în
cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate și se servește fierbinte,
tăiat felii groase.



Creier în Forme




CREIER ÎN FORME


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare

Se fierbe creierul, apoi se curăță de pielițe și se taie felii subțiri.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se pregătesc ciupercile astfel :
se spală în mai multe ape, se taie felii subțiri și se pun să scadă
într-o cratiță cu două linguri de unt.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un sos făcut din
lapte și făină, sare și puțin piper măcinat.
Se adaugă apoi verdeața tocată fin, se lasă să scadă și, cînd este
gata, se încorporează feliile de creier.
Se ia compoziția de pe foc și se pune în forme mici unse cu unt
care se țin în cuptorul cald un sfert de oră ca să se rumenească.
Se servește în forme sau așezat pe o farfurie, înconjurat de frunze
de salată verde și de felii de roșii.



Creier în Forme




CREIER ÎN FORME


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare

Se fierbe creierul, apoi se curăță de pielițe și se taie felii subțiri.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se pregătesc ciupercile astfel :
se spală în mai multe ape, se taie felii subțiri și se pun să scadă
într-o cratiță cu două linguri de unt.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un sos făcut din
lapte și făină, sare și puțin piper măcinat.
Se adaugă apoi verdeața tocată fin, se lasă să scadă și, cînd este
gata, se încorporează feliile de creier.
Se ia compoziția de pe foc și se pune în forme mici unse cu unt
care se țin în cuptorul cald un sfert de oră ca să se rumenească.
Se servește în forme sau așezat pe o farfurie, înconjurat de frunze
de salată verde și de felii de roșii.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții