Creier Pane



CREIER PANE


Ingrediente


- 1 creier de vacă
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 salată verde
- 1 lămîie



Mod de preparare

Creierul se ține o oră în apă rece, apoi se spală și se pun la fiert
în apă caldă cu puțină sare.
Se scoate după zece minute, se răcește și se curăță de pielițe.
Se taie felii groase care se dau prin făină, apoi prin ou și prin
pesmet.
Creierul astfel pregătit se prăjește în ulei încins și se așază pe
un platou decorat cu frunze de salată verde.
Peste feliile de creier pane se stoarce lămîie.
Se servește cu garnitură de ciuperci sau de cartofi prăjiți și cu
salată de roșii picantă.




Creier Pane



CREIER PANE


Ingrediente


- 1 creier de vacă
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 salată verde
- 1 lămîie



Mod de preparare

Creierul se ține o oră în apă rece, apoi se spală și se pun la fiert
în apă caldă cu puțină sare.
Se scoate după zece minute, se răcește și se curăță de pielițe.
Se taie felii groase care se dau prin făină, apoi prin ou și prin
pesmet.
Creierul astfel pregătit se prăjește în ulei încins și se așază pe
un platou decorat cu frunze de salată verde.
Peste feliile de creier pane se stoarce lămîie.
Se servește cu garnitură de ciuperci sau de cartofi prăjiți și cu
salată de roșii picantă.




Creier Gratinat



CREIER GRATINAT


Ingrediente

- 1/2 creier
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de cașcaval ras
- 1 cană de lapte
- piper măcinat


Mod de preparare

Creierul se curăță se fierbe cu apă caldă, apoi se scoate
și se curăță de pielițe.
Separat se pregătește pe foc mic un sos din unt, făină
și lapte, amestecînd cu o lingură de lemn compoziția
în timpul fierberii.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se așază
creierul tăiat felii groase, se acoperă cu sos alb care se
sărează și se piperează după gust
Peste mîncare se rade cașcaval, apoi se introduce în
cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate și se servește fierbinte,
tăiat felii groase.



Creier Gratinat



CREIER GRATINAT


Ingrediente

- 1/2 creier
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de cașcaval ras
- 1 cană de lapte
- piper măcinat


Mod de preparare

Creierul se curăță se fierbe cu apă caldă, apoi se scoate
și se curăță de pielițe.
Separat se pregătește pe foc mic un sos din unt, făină
și lapte, amestecînd cu o lingură de lemn compoziția
în timpul fierberii.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se așază
creierul tăiat felii groase, se acoperă cu sos alb care se
sărează și se piperează după gust
Peste mîncare se rade cașcaval, apoi se introduce în
cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate și se servește fierbinte,
tăiat felii groase.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții