Inimă sote cu Piure de Gulii



INIMĂ SOTE CU PIURE DE GULII


Ingrediente

- 1/2 kg inimă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de făină



Mod de preparare

Inima se pune la fiert în apă rece, se scoate cînd intră furculița
în ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se lasă în cratița în care s-au prăjit și peste feliile de inimă se
adaugă un pahar de vin alb, sare și puțin piper măcinat.
Se acoperă cratița, se lasă la foc mic un sfert de oră, după care
se servește cu verdeață tocată deasupra.
Bucățile de inimă se așază pe un platou, înconjurate de piure
de gulii.
Piureul se pregătește din gulii fierte și trecute prin sită, amestecate
cu unt.





Inimă sote cu Piure de Gulii



INIMĂ SOTE CU PIURE DE GULII


Ingrediente

- 1/2 kg inimă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de făină



Mod de preparare

Inima se pune la fiert în apă rece, se scoate cînd intră furculița
în ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se lasă în cratița în care s-au prăjit și peste feliile de inimă se
adaugă un pahar de vin alb, sare și puțin piper măcinat.
Se acoperă cratița, se lasă la foc mic un sfert de oră, după care
se servește cu verdeață tocată deasupra.
Bucățile de inimă se așază pe un platou, înconjurate de piure
de gulii.
Piureul se pregătește din gulii fierte și trecute prin sită, amestecate
cu unt.





Inimă cu Fasole Verde




INIMĂ CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 kg inimă de vacă sau porc
- 1 kg fasole verde
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- usturoi
- sare


Mod de preparare


Se curăță inima, se taie felii groase de 2 - 3 cm și se pune
la fiert în apă rece cu sare.
Se scoate cînd intră furculița în ea și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește fasolea astfel : se curăță de codițe și
de vîrfuri, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se fierbe la foc mic.
Cînd este gata, fasolea se scoate, se scurge și se lasă să
se răcească.
Dacă fasolea nu este prea proaspătă, se freacă în mîini cu
puțină făină să se frăgezească, apoi se pune la fiert.
Peste fasole se toarnă un mujdei de usturoi strecurat, apoi
se depărtează spre marginile platoului și se pun la mijloc
feliile de inimă.
Mîncarea se servește rece, cu verdeață tocată deasupra.





Inimă cu Fasole Verde




INIMĂ CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 kg inimă de vacă sau porc
- 1 kg fasole verde
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- usturoi
- sare


Mod de preparare


Se curăță inima, se taie felii groase de 2 - 3 cm și se pune
la fiert în apă rece cu sare.
Se scoate cînd intră furculița în ea și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește fasolea astfel : se curăță de codițe și
de vîrfuri, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se fierbe la foc mic.
Cînd este gata, fasolea se scoate, se scurge și se lasă să
se răcească.
Dacă fasolea nu este prea proaspătă, se freacă în mîini cu
puțină făină să se frăgezească, apoi se pune la fiert.
Peste fasole se toarnă un mujdei de usturoi strecurat, apoi
se depărtează spre marginile platoului și se pun la mijloc
feliile de inimă.
Mîncarea se servește rece, cu verdeață tocată deasupra.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții