Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Inimă Umplută
INIMĂ UMPLUTĂ
Ingrediente
- 1 inimă de mînzat
- 1 felie de pîine
- 1 pahar de lapte
- 100 g costiță afumată
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat și boabe
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune pe un fund de lemn
și se despică în două.
Se scoate sîngele din mijloc, se spală din nou și cu lama unui cuțit
ascuțit se subțiază inima ca să capete o suprafață cît mai mare.
Se înmoaie felia de pîine în lapte, se fărîmițează bine și se amestecă
cu o ceapă tocată, puțină carne crudă tăiată cubulețe, oul bătut bine,
costița tocată mărunt, verdeața tocară și sare după gust.
Se omogenizează tocătura, după gust se piperează, apoi se întinde
în strat subțire pe toată suprafața inimii.
Se rulează ușor sau se lipesc cele două bucăți, se leagă jur-împrejur
cu ață subțire, după care se pune în tavă cu o lingură de unt, o
ceașcă de apă caldă și piper boabe.
Se fierbe la foc mic, înăbușit, cel puțin o oră, după care se scot ațele,
se lasă în continuare pe un platou, se stropește cu sosul în care s-a
făcut și se servește, tăiată felii pe latul ei, cu legume sote.
Inimă Umplută
INIMĂ UMPLUTĂ
Ingrediente
- 1 inimă de mînzat
- 1 felie de pîine
- 1 pahar de lapte
- 100 g costiță afumată
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat și boabe
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune pe un fund de lemn
și se despică în două.
Se scoate sîngele din mijloc, se spală din nou și cu lama unui cuțit
ascuțit se subțiază inima ca să capete o suprafață cît mai mare.
Se înmoaie felia de pîine în lapte, se fărîmițează bine și se amestecă
cu o ceapă tocată, puțină carne crudă tăiată cubulețe, oul bătut bine,
costița tocată mărunt, verdeața tocară și sare după gust.
Se omogenizează tocătura, după gust se piperează, apoi se întinde
în strat subțire pe toată suprafața inimii.
Se rulează ușor sau se lipesc cele două bucăți, se leagă jur-împrejur
cu ață subțire, după care se pune în tavă cu o lingură de unt, o
ceașcă de apă caldă și piper boabe.
Se fierbe la foc mic, înăbușit, cel puțin o oră, după care se scot ațele,
se lasă în continuare pe un platou, se stropește cu sosul în care s-a
făcut și se servește, tăiată felii pe latul ei, cu legume sote.
Inimă sote cu Piure de Gulii
INIMĂ SOTE CU PIURE DE GULII
Ingrediente
- 1/2 kg inimă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de făină
Mod de preparare
Inima se pune la fiert în apă rece, se scoate cînd intră furculița
în ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se lasă în cratița în care s-au prăjit și peste feliile de inimă se
adaugă un pahar de vin alb, sare și puțin piper măcinat.
Se acoperă cratița, se lasă la foc mic un sfert de oră, după care
se servește cu verdeață tocată deasupra.
Bucățile de inimă se așază pe un platou, înconjurate de piure
de gulii.
Piureul se pregătește din gulii fierte și trecute prin sită, amestecate
cu unt.
Inimă sote cu Piure de Gulii
INIMĂ SOTE CU PIURE DE GULII
Ingrediente
- 1/2 kg inimă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de făină
Mod de preparare
Inima se pune la fiert în apă rece, se scoate cînd intră furculița
în ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se lasă în cratița în care s-au prăjit și peste feliile de inimă se
adaugă un pahar de vin alb, sare și puțin piper măcinat.
Se acoperă cratița, se lasă la foc mic un sfert de oră, după care
se servește cu verdeață tocată deasupra.
Bucățile de inimă se așază pe un platou, înconjurate de piure
de gulii.
Piureul se pregătește din gulii fierte și trecute prin sită, amestecate
cu unt.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții