Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ficat la Tigaie
FICAT LA TIGAIE
Ingrediente
- 1/2 kg ficat
- 50 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie.
Mod de preparare
Ficatul se spală; se taie felii potrivit de groase și se ține
o oră în lapte dulce.
Se scoate, se șterge cu un prosop curat, se dă prin făină
și se prejește în unt fierbinte.
Se țin feliile în ulei cîte două minute pe fiecare parte, se
sărează și se scot pe o farfurie mare.
Se stoarce un sfert de lămîie în sosul în care s-a prăjit
ficatul, se toarnă peste ficat, se acoperă cu verdeață tocată
și se asortează cu felii de lămîie.
Se servește imediat, cu garnitură de cartofi prăjiți.
Ficat la Tigaie
FICAT LA TIGAIE
Ingrediente
- 1/2 kg ficat
- 50 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie.
Mod de preparare
Ficatul se spală; se taie felii potrivit de groase și se ține
o oră în lapte dulce.
Se scoate, se șterge cu un prosop curat, se dă prin făină
și se prejește în unt fierbinte.
Se țin feliile în ulei cîte două minute pe fiecare parte, se
sărează și se scot pe o farfurie mare.
Se stoarce un sfert de lămîie în sosul în care s-a prăjit
ficatul, se toarnă peste ficat, se acoperă cu verdeață tocată
și se asortează cu felii de lămîie.
Se servește imediat, cu garnitură de cartofi prăjiți.
Ficat la Grătar
FICAT LA GRĂTAR
Ingrediente
- 1/2 ficat de vacă sau de porc
- sare
- 1 lingură de muștar
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Ficatul se spală și se taie felii potrivit de groase.
Se ung feliile cu ulei și muștar, apoi se așază
pe grătar.
Grătarul se pune pe jar sau în cuptorul aragazului.
În cazul în care se folosește cuptorul aragazului, se
așază sub grătar o tavă cu apă pentru ca grăsimea
care se scurge să nu se ardă.
Se mărește focul, se întoarce des grătarul, urmărind
ca ficatul să se pătrundă bine.
Cînd a prins o crustă deasupra, se sărează ficatul, se
scoate și se lasă pe o farfurie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți și
cu salată de sezon.
Ficat la Grătar
FICAT LA GRĂTAR
Ingrediente
- 1/2 ficat de vacă sau de porc
- sare
- 1 lingură de muștar
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Ficatul se spală și se taie felii potrivit de groase.
Se ung feliile cu ulei și muștar, apoi se așază
pe grătar.
Grătarul se pune pe jar sau în cuptorul aragazului.
În cazul în care se folosește cuptorul aragazului, se
așază sub grătar o tavă cu apă pentru ca grăsimea
care se scurge să nu se ardă.
Se mărește focul, se întoarce des grătarul, urmărind
ca ficatul să se pătrundă bine.
Cînd a prins o crustă deasupra, se sărează ficatul, se
scoate și se lasă pe o farfurie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți și
cu salată de sezon.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții