Limbă de Porc Înăbușită




LIMBĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ


Ingrediente

- 2 - 3 limbi de porc
- 2 cepe
- 1 păhărel de vin alb
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de bulion de roșii
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se pun limbile să fiarbă în apă rece, iar cînd sînd gata se curăță
de pielița de deasupra și se taie felii groase de 2 cm.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în ulei.
Cînd devine sticloasă, se adaugă feliile de limbă, sare, piper boabe
și o lingură de bulion desfăcut într-o ceașcă de apă rece.
Se acoperă cratița și se fierbe mîncarea înăbușit pînă cînd totul a
fiert și sosul a scăzut bine.
Se ia cratița de pe foc, se răstoarnă mîncarea pe un platou, se
înconjoară cu felii de cartofi fierți și stropiți cu puțin unt, apoi se
acoperă cu verdeață tocată fin.
Se servește caldă.





Limbă de Porc Înăbușită




LIMBĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ


Ingrediente

- 2 - 3 limbi de porc
- 2 cepe
- 1 păhărel de vin alb
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de bulion de roșii
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se pun limbile să fiarbă în apă rece, iar cînd sînd gata se curăță
de pielița de deasupra și se taie felii groase de 2 cm.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în ulei.
Cînd devine sticloasă, se adaugă feliile de limbă, sare, piper boabe
și o lingură de bulion desfăcut într-o ceașcă de apă rece.
Se acoperă cratița și se fierbe mîncarea înăbușit pînă cînd totul a
fiert și sosul a scăzut bine.
Se ia cratița de pe foc, se răstoarnă mîncarea pe un platou, se
înconjoară cu felii de cartofi fierți și stropiți cu puțin unt, apoi se
acoperă cu verdeață tocată fin.
Se servește caldă.





Limbă la cuptor



LIMBĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg limbă de porc
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- verdeață tocată
- 100 g unt sau o ceașcă de ulei
- 3 castraveciori murați
- 1 pahar de vin alb
- sare piper boabe
- țelină



Mod de preparare

Se ține limba în apă rece o oră, după care se pune la fiert
în apă rece.
Se fierbe 20 de minute, apoi se curăță de pielița tare de
deasupra se taie felii groase de 2 - 3 cm și se lasă pe o
farfurie.
Se curăță zarzavatul și se spală, se taie rondele, ceapa se
taie peștișori ca și castravetele murat și se pune totul
într-o cratiță cu 100 g unt sau o ceașcă de ulei.
Se acoperă cratița și se lasă să se înmoaie zarzavatul, se
adaugă sare și cîteva boabe de piper, și după o jumătate
de oră, se pun feliile de limbă deasupra.
Se stropește mîncarea cu un pahar de vin alb și se ține
cratița în cuptorul fierbinte, un sfert de oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu sote de legume sau
cu cartofi natur.


Limbă la cuptor



LIMBĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg limbă de porc
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- verdeață tocată
- 100 g unt sau o ceașcă de ulei
- 3 castraveciori murați
- 1 pahar de vin alb
- sare piper boabe
- țelină



Mod de preparare

Se ține limba în apă rece o oră, după care se pune la fiert
în apă rece.
Se fierbe 20 de minute, apoi se curăță de pielița tare de
deasupra se taie felii groase de 2 - 3 cm și se lasă pe o
farfurie.
Se curăță zarzavatul și se spală, se taie rondele, ceapa se
taie peștișori ca și castravetele murat și se pune totul
într-o cratiță cu 100 g unt sau o ceașcă de ulei.
Se acoperă cratița și se lasă să se înmoaie zarzavatul, se
adaugă sare și cîteva boabe de piper, și după o jumătate
de oră, se pun feliile de limbă deasupra.
Se stropește mîncarea cu un pahar de vin alb și se ține
cratița în cuptorul fierbinte, un sfert de oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu sote de legume sau
cu cartofi natur.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții