Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Limbă cu Măsline
LIMBĂ CU MĂSLINE
Ingrediente
- 1 kg limbă
- 200 g măsline
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 2 lingurițe de bulion de roșii
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oțet
- sare
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată
Mod de preparare
Limba se spală și se pune la fiert cu apă rece.
După 1/2 oră, se curăță limba cît este caldă de
pielea aspră de deasupra, apoi se taie felii.
Separat se dau în cîteva clocote măslinele, se
limpezesc cu apă rece și se lasă deoparte.
Se toacă cepele, se călesc în ulei încins și cînd
ceapa devine sticloasă se stinge cu o lingură de
bulion de roșii desfăcut în apă rece.
În sosul obținut se adaugă o lingură de zahăr, o
lingură de oțet și puțină sare.
Se pun feliile de limbă și măsline în sos, se fierb
împreună cu felii subțiri de lămîie un sfert de oră,
după care se presară deasupra mîncării verdeață
tocată fin și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește caldă.
Limbă cu Măsline
LIMBĂ CU MĂSLINE
Ingrediente
- 1 kg limbă
- 200 g măsline
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 2 lingurițe de bulion de roșii
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oțet
- sare
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată
Mod de preparare
Limba se spală și se pune la fiert cu apă rece.
După 1/2 oră, se curăță limba cît este caldă de
pielea aspră de deasupra, apoi se taie felii.
Separat se dau în cîteva clocote măslinele, se
limpezesc cu apă rece și se lasă deoparte.
Se toacă cepele, se călesc în ulei încins și cînd
ceapa devine sticloasă se stinge cu o lingură de
bulion de roșii desfăcut în apă rece.
În sosul obținut se adaugă o lingură de zahăr, o
lingură de oțet și puțină sare.
Se pun feliile de limbă și măsline în sos, se fierb
împreună cu felii subțiri de lămîie un sfert de oră,
după care se presară deasupra mîncării verdeață
tocată fin și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește caldă.
Limbă cu Maioneză
LIMBĂ CU MAIONEZĂ
Ingrediente
- 1/2 kg limbă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 țelină
- 1 pahar de smîntînă
- 2 gălbenușuri
- 400 ml ulei
- 1 lingură de muștar
- măsline
- sare
- 1 rasol de vacă
Mod de preparare
Se spală limba, se pune la fiert în apă rece împreună cu rasolul
de vacă.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
curățat și spălat.
Se fierbe la foc mic într-un vas descoperit, pînă cînd limba este
gata, se lasă să se răcească puțin, apoi se curăță de pielița aspră
de deasupra.
Se taie felii subțiri care se pun pe o farfurie mare și se acoperă
cu maioneză.
Rasolul se fierbe în continuare și se servește cu hrean și oțet
atunci cînd este gata, iar supa în care au fiert se pregătește o supă
cu găluște de griș.
Feliile de limbă se înconjoară cu o salată de țelină cu maioneză
sau cu salată de conopidă cu maioneză.
Se ornează cu felii de măsline și se servește ca aperitiv
Limbă cu Maioneză
LIMBĂ CU MAIONEZĂ
Ingrediente
- 1/2 kg limbă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 țelină
- 1 pahar de smîntînă
- 2 gălbenușuri
- 400 ml ulei
- 1 lingură de muștar
- măsline
- sare
- 1 rasol de vacă
Mod de preparare
Se spală limba, se pune la fiert în apă rece împreună cu rasolul
de vacă.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
curățat și spălat.
Se fierbe la foc mic într-un vas descoperit, pînă cînd limba este
gata, se lasă să se răcească puțin, apoi se curăță de pielița aspră
de deasupra.
Se taie felii subțiri care se pun pe o farfurie mare și se acoperă
cu maioneză.
Rasolul se fierbe în continuare și se servește cu hrean și oțet
atunci cînd este gata, iar supa în care au fiert se pregătește o supă
cu găluște de griș.
Feliile de limbă se înconjoară cu o salată de țelină cu maioneză
sau cu salată de conopidă cu maioneză.
Se ornează cu felii de măsline și se servește ca aperitiv
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții