Limbă cu sos Alb




LIMBĂ CU SOS ALB


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 1 lămîie
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 1 cană lapte
- sare
- zarzavat de supă



Mod de preparare


Se face un sos alb din două linguri de unt înmuiat pe
foc mic și amestecat cu trei linguri de făină pînă
devin o pastă omogenă.
Se subțiază cu lapte adăugat treptat, amestecînd fără
întrerupere cu o lingură de lemn în compoziție, ca să
nu se prindă de fundul cratiței.
Sosul obținut se fierbe pînă cînd devine de consistența
unei smîntîni, după care se lasă să se răcească și se răstoarnă
peste feliile de limbă fiartă.
Platoul pe care se lucrează se ține la rece și mîncarea se
servește rece, ca aperitiv.



Limbă cu sos Alb




LIMBĂ CU SOS ALB


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 1 lămîie
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 1 cană lapte
- sare
- zarzavat de supă



Mod de preparare


Se face un sos alb din două linguri de unt înmuiat pe
foc mic și amestecat cu trei linguri de făină pînă
devin o pastă omogenă.
Se subțiază cu lapte adăugat treptat, amestecînd fără
întrerupere cu o lingură de lemn în compoziție, ca să
nu se prindă de fundul cratiței.
Sosul obținut se fierbe pînă cînd devine de consistența
unei smîntîni, după care se lasă să se răcească și se răstoarnă
peste feliile de limbă fiartă.
Platoul pe care se lucrează se ține la rece și mîncarea se
servește rece, ca aperitiv.



Limbă cu Sos Dulce



LIMBĂ CU SOS DULCE


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 4 cartofi
- 2 rădăcini de păstîrnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- 1 lingură de zahăr
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală limba, se pune la fiert în apă rece cu zarzavatul
de supă curățat și spălat bine.
Se fierbe cu puțină sare o oră, după care se curăță de
pielea aspră și se taie felii.
Zarzavatul se trece prin sită, se îndulcește și se sărează
după gust și se pune din nou la fiert cu o foaie de dafin și
cîteva boabe de piper.
Mîncarea se servește caldă, cînd sosul a scăzut și este destul
de consistent.


Limbă cu Sos Dulce



LIMBĂ CU SOS DULCE


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 4 cartofi
- 2 rădăcini de păstîrnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- 1 lingură de zahăr
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală limba, se pune la fiert în apă rece cu zarzavatul
de supă curățat și spălat bine.
Se fierbe cu puțină sare o oră, după care se curăță de
pielea aspră și se taie felii.
Zarzavatul se trece prin sită, se îndulcește și se sărează
după gust și se pune din nou la fiert cu o foaie de dafin și
cîteva boabe de piper.
Mîncarea se servește caldă, cînd sosul a scăzut și este destul
de consistent.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții