Friptură de Fazan



FRIPTURĂ DE FAZAN


Ingrediente

- 1 fazan
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin
- sare
- piper boabe
- slănină afumată



Mod de preparare


Fazanul se pregătește ca în rețeta anterioară, apoi se
stropește cu unt, se sărează pe dinăuntru și pe
dinafară, se acoperă cu fîșii subțiri de slănină afumată
și se pune în tava de friptură cu o cană de apă caldă,
restul de unt, piper și puțin cimbru.
Se frige la foc potrivit o oră, apoi se întoarce pasărea
și se adaugă vinul.
Se continuă operația încă o jumătate de oră, după care
se scoate friptura și se taie bucăți.
Se servește cu garnitură de legume și salată asortată de
murături.




Friptură de Fazan



FRIPTURĂ DE FAZAN


Ingrediente

- 1 fazan
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin
- sare
- piper boabe
- slănină afumată



Mod de preparare


Fazanul se pregătește ca în rețeta anterioară, apoi se
stropește cu unt, se sărează pe dinăuntru și pe
dinafară, se acoperă cu fîșii subțiri de slănină afumată
și se pune în tava de friptură cu o cană de apă caldă,
restul de unt, piper și puțin cimbru.
Se frige la foc potrivit o oră, apoi se întoarce pasărea
și se adaugă vinul.
Se continuă operația încă o jumătate de oră, după care
se scoate friptura și se taie bucăți.
Se servește cu garnitură de legume și salată asortată de
murături.




Fazan Portughez



FAZAN PORTUGHEZ


Ingrediente

- 1 fazan
- 250 g ciuperci
- piper boabe
- 2 linguri de oțet
- sare
- 1 foaie de dafin
- 200 g slănină
- 3 linguri de unt
- 1/2 kg roșii



Mod de preparare


Înainte de a fi pregătit, vînatul cu pene se ține necurățat
două-trei zile pentru a se fragezi.
Se leagă pasărea cu o ață de gît și se ține atîrnată la rece.
Se curăță apoi de pene, se pîrlește pe flacără mică, se șterge
cu o cîrpă curată înmuiată în apă rece, după care se golește
de intestine și de măruntaie.
Se spală cu apă rece, se sărează pe dinăuntru și pe dinafară,
se stropește cu jumătate din cantitatea de unt încălzit pe foc,
se înconjoară cu felii de slănină și se pune în tava de friptură
cu o ceașcă mare de apă caldă, sare și piper boabe.
Se frige la foc mare o oră, apoi se întoarce, se adaugă foaia
de dafin, sucul de la 0,500 kg roșii bine coapte și oțetul.
Se continuă frigerea încă o oră, după care se scoate pe o
farfurie și se acoperă cu sosul de ciuperci.
Ciupercile se spală, bine, se taie felii subțiri și se pun într-o
cratiță emailată cu o lingură de unt, sare și puțin piper.
Se scad pe foc mic și, cînd nu mai au sos, se adaugă peste
ele sosul în care s-a făcut friptura.
Se mai lasă pe foc zece minute, apoi se toarnă sosul
peste fazan și se servește imediat.




Fazan Portughez



FAZAN PORTUGHEZ


Ingrediente

- 1 fazan
- 250 g ciuperci
- piper boabe
- 2 linguri de oțet
- sare
- 1 foaie de dafin
- 200 g slănină
- 3 linguri de unt
- 1/2 kg roșii



Mod de preparare


Înainte de a fi pregătit, vînatul cu pene se ține necurățat
două-trei zile pentru a se fragezi.
Se leagă pasărea cu o ață de gît și se ține atîrnată la rece.
Se curăță apoi de pene, se pîrlește pe flacără mică, se șterge
cu o cîrpă curată înmuiată în apă rece, după care se golește
de intestine și de măruntaie.
Se spală cu apă rece, se sărează pe dinăuntru și pe dinafară,
se stropește cu jumătate din cantitatea de unt încălzit pe foc,
se înconjoară cu felii de slănină și se pune în tava de friptură
cu o ceașcă mare de apă caldă, sare și piper boabe.
Se frige la foc mare o oră, apoi se întoarce, se adaugă foaia
de dafin, sucul de la 0,500 kg roșii bine coapte și oțetul.
Se continuă frigerea încă o oră, după care se scoate pe o
farfurie și se acoperă cu sosul de ciuperci.
Ciupercile se spală, bine, se taie felii subțiri și se pun într-o
cratiță emailată cu o lingură de unt, sare și puțin piper.
Se scad pe foc mic și, cînd nu mai au sos, se adaugă peste
ele sosul în care s-a făcut friptura.
Se mai lasă pe foc zece minute, apoi se toarnă sosul
peste fazan și se servește imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții