Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Rață cu Garnitură de Gulii
RAȚĂ CU GARNITURĂ DE GULII
Ingrediente
- 1 rață
- 5 - 6 gulii tinere
- sare
- 1 cană supă de carne
- verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se marinează rața în apă cu oțet, sare și usturoi cîteva ore,
după ce a fost curățată și spălată, golită de intestine și
sărată pe dinăuntru.
Rața marinată se taie bucăți, se pune într-o cratiță mare
împreună cu felii de gulii, o lingură de unt, o cană de supă,
sare și puțin piper.
Se acoperă cratița și se ține pe foc mic o oră, după care se
întoarce carnea, se scot guliile și se continuă frigerea.
Guliile se trec prin sită și piureul obținut se lasă deoparte
pînă cînd este gata friptura.
Peste carne se adaugă o lingură de oțet și se lasă să se frigă
pînă cînd se înmoaie.
Se scoate carnea pe o farfurie, se acoperă cu piureul de gulii
clocotit împreună cu sosul fripturii și cu verdeață tocată mărunt.
Se servește imediat.
Rață cu Garnitură de Gulii
RAȚĂ CU GARNITURĂ DE GULII
Ingrediente
- 1 rață
- 5 - 6 gulii tinere
- sare
- 1 cană supă de carne
- verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se marinează rața în apă cu oțet, sare și usturoi cîteva ore,
după ce a fost curățată și spălată, golită de intestine și
sărată pe dinăuntru.
Rața marinată se taie bucăți, se pune într-o cratiță mare
împreună cu felii de gulii, o lingură de unt, o cană de supă,
sare și puțin piper.
Se acoperă cratița și se ține pe foc mic o oră, după care se
întoarce carnea, se scot guliile și se continuă frigerea.
Guliile se trec prin sită și piureul obținut se lasă deoparte
pînă cînd este gata friptura.
Peste carne se adaugă o lingură de oțet și se lasă să se frigă
pînă cînd se înmoaie.
Se scoate carnea pe o farfurie, se acoperă cu piureul de gulii
clocotit împreună cu sosul fripturii și cu verdeață tocată mărunt.
Se servește imediat.
Friptură de Rață cu Smîntînă
FRIPTURĂ DE RAȚĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 rață
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- lămîie
Mod de preparare
Vînatul se curăță de pene, se pîrlește pe foc mare, apoi
se freacă cu puțin mălai.
Se spală și se golește de intestine și de măruntaie, se
spală din nou și se sărează.
Se unge cu unt cald, se acoperă cu felii subțiri de lămîie
și se pune în tava cu friptură cu o cană de supă și piper
boabe.
Se frige la foc potrivit, se întoarce după o oră și se
scoate din cuptor atunci cînd carnea a căpătat o nuanță
ușor aurie.
Se servește tăiată bucăți, acoperită cu smîntînă proaspătă.
Feliile de lămîie se aruncă.
Friptură de Rață cu Smîntînă
FRIPTURĂ DE RAȚĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 rață
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- lămîie
Mod de preparare
Vînatul se curăță de pene, se pîrlește pe foc mare, apoi
se freacă cu puțin mălai.
Se spală și se golește de intestine și de măruntaie, se
spală din nou și se sărează.
Se unge cu unt cald, se acoperă cu felii subțiri de lămîie
și se pune în tava cu friptură cu o cană de supă și piper
boabe.
Se frige la foc potrivit, se întoarce după o oră și se
scoate din cuptor atunci cînd carnea a căpătat o nuanță
ușor aurie.
Se servește tăiată bucăți, acoperită cu smîntînă proaspătă.
Feliile de lămîie se aruncă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții