Fazan cu Mere



FAZAN CU MERE


Ingrediente

- 1 kg mere
- 1 fazan
- 100 g slănină
- 2 linguri de unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper boabe
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță fazanul de pene, se șterge cu o cîrpă umedă,
apoi se golește de intestine și de măruntaie.
Se spală și se sărează, apoi se umple cu slănină tăiată felii.
Se stropește cu unt fierbinte și se pune în tava de
friptură cu o cană de apă caldă, sare și piper boabe.
Se frige o oră, după care se pun în tavă merele curățate de
coajă și golite de semințe.
Se micșorează focul și se continuă frigerea pînă cînd
carnea este fragedă.
Se scoate pasărea din tavă, se așază pe un platou mare și
se înconjoară cu merele înmuiate.
Se îndulcește sosul fripturii după gust și se toarnă
peste mere.
Se servesc bucăți de friptură alături de mere.
La fel se pregătește și garnitura de pere.




Fazan cu Mere



FAZAN CU MERE


Ingrediente

- 1 kg mere
- 1 fazan
- 100 g slănină
- 2 linguri de unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper boabe
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță fazanul de pene, se șterge cu o cîrpă umedă,
apoi se golește de intestine și de măruntaie.
Se spală și se sărează, apoi se umple cu slănină tăiată felii.
Se stropește cu unt fierbinte și se pune în tava de
friptură cu o cană de apă caldă, sare și piper boabe.
Se frige o oră, după care se pun în tavă merele curățate de
coajă și golite de semințe.
Se micșorează focul și se continuă frigerea pînă cînd
carnea este fragedă.
Se scoate pasărea din tavă, se așază pe un platou mare și
se înconjoară cu merele înmuiate.
Se îndulcește sosul fripturii după gust și se toarnă
peste mere.
Se servesc bucăți de friptură alături de mere.
La fel se pregătește și garnitura de pere.




Fazan Umplut



FAZAN UMPLUT


Ingrediente

- 1 fazan
- 200 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1/2 lămîie
- 200 g slănină
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de vin
- 2 linguri de unt
- 1 cană supă
- pîine


Mod de preparare

Fazanul se curăță de pene, se ține pe flacără mare ca să se
ardă puful, se șterge cu o cîrpă umedă și se golește de
intestine și de măruntaie.
Măruntaiele fazanului se consumă împreună cu friptura
sau pregătite separat, ca măruntaie de pasăre.
După ce fazanul a fost golit, se spală pe dinăuntru, se
sărează și se lasă așa cît se pregătește umplutura.
Se toacă ciupercile, se pun într-o cratiță cu jumătate din
cantitate de unt și un praf de sare.
Se scad la foc mic, apoi se lasă să se răcească.
Ciupercile se amestecă cu un ou crud, verdeață tocată, o
felie de pîine înmuiată și fărîmițată, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează, se umple cu el fazanul, apoi
se stropește pasărea cu untul rămas și se coase cu ață de
bumbac pentru ca umplutura să nu cadă în timpul frigerii.
Astfel pregătit, fazanul se pune în tava de friptură cu o
ceașcă mare de apă caldă, sare, slănină tăiată fîșii și boabe
de piper.
Se frige o oră la foc potrivit, se întoarce apoi și se adaugă
vinul și se lasă în continuare în cuptor.
Este gata cînd carnea a căpătat o nuanță aurie.
Se servește tăiat bucăți, cu umplutură lîngă fiecare bucată
de carne friptă.




Fazan Umplut



FAZAN UMPLUT


Ingrediente

- 1 fazan
- 200 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1/2 lămîie
- 200 g slănină
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de vin
- 2 linguri de unt
- 1 cană supă
- pîine


Mod de preparare

Fazanul se curăță de pene, se ține pe flacără mare ca să se
ardă puful, se șterge cu o cîrpă umedă și se golește de
intestine și de măruntaie.
Măruntaiele fazanului se consumă împreună cu friptura
sau pregătite separat, ca măruntaie de pasăre.
După ce fazanul a fost golit, se spală pe dinăuntru, se
sărează și se lasă așa cît se pregătește umplutura.
Se toacă ciupercile, se pun într-o cratiță cu jumătate din
cantitate de unt și un praf de sare.
Se scad la foc mic, apoi se lasă să se răcească.
Ciupercile se amestecă cu un ou crud, verdeață tocată, o
felie de pîine înmuiată și fărîmițată, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează, se umple cu el fazanul, apoi
se stropește pasărea cu untul rămas și se coase cu ață de
bumbac pentru ca umplutura să nu cadă în timpul frigerii.
Astfel pregătit, fazanul se pune în tava de friptură cu o
ceașcă mare de apă caldă, sare, slănină tăiată fîșii și boabe
de piper.
Se frige o oră la foc potrivit, se întoarce apoi și se adaugă
vinul și se lasă în continuare în cuptor.
Este gata cînd carnea a căpătat o nuanță aurie.
Se servește tăiat bucăți, cu umplutură lîngă fiecare bucată
de carne friptă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții