Ostropel de Porumbei




OSTROPEL DE PORUMBEI


Ingrediente
Video ostropel din pulpe de pui
- 3 - 4 porumbei
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 cepe
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- cimbru
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare
Video ostropel din pulpe de pui

Se curăță porumbeii de pene, se trec prin flacără,
se golesc de intestine și se spală.
Se taie în patru, se sărează și se pun în ulei încins
să se aurească ușor.
Se scoate carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas
se călesc cepele tocate mărunt pînă cînd devine aurii.
Se stinge ceapa cu o lingură de bulion și o lingură
de oțet, puse împreună într-o ceașcă de apă caldă.
În sosul astfel pregătit se adaugă sare, piper boabe
și o crenguță de cimbru.
Se pun bucățile de carne în sos, se adaugă usturoi,
după gust, se fierbe înăbușit douăzeci de minute.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță sau cu
pîine proaspătă.
Video ostropel din pulpe de pui



Ostropel de Porumbei




OSTROPEL DE PORUMBEI


Ingrediente
Video ostropel din pulpe de pui
- 3 - 4 porumbei
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 cepe
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- cimbru
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare
Video ostropel din pulpe de pui

Se curăță porumbeii de pene, se trec prin flacără,
se golesc de intestine și se spală.
Se taie în patru, se sărează și se pun în ulei încins
să se aurească ușor.
Se scoate carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas
se călesc cepele tocate mărunt pînă cînd devine aurii.
Se stinge ceapa cu o lingură de bulion și o lingură
de oțet, puse împreună într-o ceașcă de apă caldă.
În sosul astfel pregătit se adaugă sare, piper boabe
și o crenguță de cimbru.
Se pun bucățile de carne în sos, se adaugă usturoi,
după gust, se fierbe înăbușit douăzeci de minute.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță sau cu
pîine proaspătă.
Video ostropel din pulpe de pui



Porumbei cu Costiță Afumată



PORUMBEI CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 3 - 4 porumbei
- 200 g costiță sau carne afumată de porc
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 pahar de vin
- 1 lingură de făină
- piper boabe



Mod de preparare

Se țin porumbeii în pene două zile, atîrnați la rece.
Se jumulesc de pene, apoi se trec prin flacără și se
spală cu apă rece.
Se golesc de măruntaie, după care se taie în patru
și se auresc în unt.
Cînd carnea a devenit fragedă, se taie costița afumată
sau carnea de porc fîșii groase, se pune peste porumbei
și se acoperă cu un pahar de vin alb.
Se fierbe carnea cu sare, piper boabe și o lingură de făină
desfăcută în apă rece.
Mîncarea se scade pe foc mic o oră, după care se servește
caldă, cu salată de sezon.



Porumbei cu Costiță Afumată



PORUMBEI CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 3 - 4 porumbei
- 200 g costiță sau carne afumată de porc
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 pahar de vin
- 1 lingură de făină
- piper boabe



Mod de preparare

Se țin porumbeii în pene două zile, atîrnați la rece.
Se jumulesc de pene, apoi se trec prin flacără și se
spală cu apă rece.
Se golesc de măruntaie, după care se taie în patru
și se auresc în unt.
Cînd carnea a devenit fragedă, se taie costița afumată
sau carnea de porc fîșii groase, se pune peste porumbei
și se acoperă cu un pahar de vin alb.
Se fierbe carnea cu sare, piper boabe și o lingură de făină
desfăcută în apă rece.
Mîncarea se scade pe foc mic o oră, după care se servește
caldă, cu salată de sezon.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții