Pilaf de Porumbei




PILAF DE PORUMBEI


Ingrediente

- 3 porumbei mari
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Se pregătesc porumbeii ca în rețeta precedentă.
După ce se auresc în ulei, se scot și se lasă pe
marginea plitei într-o farfurie de tablă.
În uleiul rămas se pune orezul bine ales și spălat,
împreună cu o ceașcă de apă caldă.
Se așază cratița pe o tablă groasă, se amestecă cu
o lingură de lemn ca să nu se ardă orezul, apoi se
umple cu apă caldă și se fierbe la foc mic, cu sarea
necesară.
Se toacă ceapa, se călește în unt cald pînă cînd devine
sticloasă.
Se adaugă puțină apă, piper boabe, sare și se fierbe
sosul la foc mic pînă cînd scade de tot.
Ceapa se răstoarnă peste orez și se fierb împreună
pînă cînd orezul se poate consuma.
Se servește cald, cu bucățile de carne așezate deasupra
și presărat cu verdeață tocată fin.



Pilaf de Porumbei




PILAF DE PORUMBEI


Ingrediente

- 3 porumbei mari
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Se pregătesc porumbeii ca în rețeta precedentă.
După ce se auresc în ulei, se scot și se lasă pe
marginea plitei într-o farfurie de tablă.
În uleiul rămas se pune orezul bine ales și spălat,
împreună cu o ceașcă de apă caldă.
Se așază cratița pe o tablă groasă, se amestecă cu
o lingură de lemn ca să nu se ardă orezul, apoi se
umple cu apă caldă și se fierbe la foc mic, cu sarea
necesară.
Se toacă ceapa, se călește în unt cald pînă cînd devine
sticloasă.
Se adaugă puțină apă, piper boabe, sare și se fierbe
sosul la foc mic pînă cînd scade de tot.
Ceapa se răstoarnă peste orez și se fierb împreună
pînă cînd orezul se poate consuma.
Se servește cald, cu bucățile de carne așezate deasupra
și presărat cu verdeață tocată fin.



Friptură de Porumbei



FRIPTURĂ DE PORUMBEI


Ingrediente

- 4 porumbei mari
- o ceașcă de oțet
- 1 lingură de unt
- sare
- usturoi



Mod de preparare

Porumbeii se curăță de pene, se spală și se golesc
de intestine, după care se țin în soluție pentru
marinare ( apă și oțet ), cîteva ore.
Se scot, se taie în două, se sărează și se lasă să
stea cu sarea pe ei cîteva minute.
Se ung apoi cu unt și se pun pe frigare sau în
cuptor.
Se frig la foc potrivit pînă cînd carnea se înmoaie.
Se scot de pe frigare sau de pe grătar, se stropesc
cu mujdei de usturoi și se servesc imediat, cu garnitură
de cartofi prăjiți sau piure de cartofi.




Friptură de Porumbei



FRIPTURĂ DE PORUMBEI


Ingrediente

- 4 porumbei mari
- o ceașcă de oțet
- 1 lingură de unt
- sare
- usturoi



Mod de preparare

Porumbeii se curăță de pene, se spală și se golesc
de intestine, după care se țin în soluție pentru
marinare ( apă și oțet ), cîteva ore.
Se scot, se taie în două, se sărează și se lasă să
stea cu sarea pe ei cîteva minute.
Se ung apoi cu unt și se pun pe frigare sau în
cuptor.
Se frig la foc potrivit pînă cînd carnea se înmoaie.
Se scot de pe frigare sau de pe grătar, se stropesc
cu mujdei de usturoi și se servesc imediat, cu garnitură
de cartofi prăjiți sau piure de cartofi.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții