Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Crap cu Sos Marinat
CRAP CU SOS MARINAT
Ingrediente
- 1 crap mijlociu
- sare
- 1 kg roșii
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 lămîie
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
Mod de preparare
Se curăță peștele, se golește de intestine, se spală și se taie
felii groase.
Se sărează și se lasă să stea așa o jumătate de oră, după
care se trece prin mălai sau prin făină și se prăjește în ulei încins.
Se scoate cînd carnea peștelui nu mai este moale, se așază pe o
farfurie și se lasă pînă cînd se pregătește sosul marinat.
În uleiul rămas de la prăjirea peștelui se adaugă o lingură de
făină, se lasă pe foc mic, amestecînd mereu, pentru ca făina să
nu se ardă.
Se stinge cu sucul obținut de la 1 kg de roșii trecute prin mașina
specială, puțin sărat și îndulcit.
Se fierbe un sfert de oră, se adaugă oțetul, sarea necesară și cîteva
boabe de piper, după care se fierbe sosul descoperit pînă cînd
devine de consistența unei smîntîni.
Cînd sosul este gata, se strecoară și se toarnă peste pește.
Se servește totul cald, cu felii de lămîie și rondele de morcov împrejur.
Crap cu Sos Marinat
CRAP CU SOS MARINAT
Ingrediente
- 1 crap mijlociu
- sare
- 1 kg roșii
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 lămîie
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
Mod de preparare
Se curăță peștele, se golește de intestine, se spală și se taie
felii groase.
Se sărează și se lasă să stea așa o jumătate de oră, după
care se trece prin mălai sau prin făină și se prăjește în ulei încins.
Se scoate cînd carnea peștelui nu mai este moale, se așază pe o
farfurie și se lasă pînă cînd se pregătește sosul marinat.
În uleiul rămas de la prăjirea peștelui se adaugă o lingură de
făină, se lasă pe foc mic, amestecînd mereu, pentru ca făina să
nu se ardă.
Se stinge cu sucul obținut de la 1 kg de roșii trecute prin mașina
specială, puțin sărat și îndulcit.
Se fierbe un sfert de oră, se adaugă oțetul, sarea necesară și cîteva
boabe de piper, după care se fierbe sosul descoperit pînă cînd
devine de consistența unei smîntîni.
Cînd sosul este gata, se strecoară și se toarnă peste pește.
Se servește totul cald, cu felii de lămîie și rondele de morcov împrejur.
Crap Prăjit cu Sos Genovez
CRAP PRĂJIT CU SOS GENOVEZ
Ingrediente
Video pește prăjit
- 1 crap fără cap
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 cană supă de pește
- 1 pahar de vin roșu
- ulei
- piper
- mălai sau făină
Video pește prăjit
Mod de preparare
Crapul se curăță de solzi, se golește de intestine, se spală
și se taie felii groase de 4 - 5 cm.
Se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră cu sarea pe el.
Separat se pregătește sosul : se înmoaie untul pe foc, se amestecă
cu două linguri de făină, se subțiază amestecul cu vin roșu
și o cană de supă de pește și se lasă să fiarbă la foc mic,
amestecînd mereu cu o lingură de lemn, pentru ca ciulamaua
să nu se prindă și să nu se facă cocoloașe.
Se sărează și se piperează cu piper măcinat sau boabe, puse să
fiarbă cu sosul.
Se păstrează cald pînă cînd se prăjește peștele.
Cînd peștele este bine rumenit, se scoate pe un platou mare,
se acoperă cu sos cald și se servește imediat.
Video pește prăjit
Crap Prăjit cu Sos Genovez
CRAP PRĂJIT CU SOS GENOVEZ
Ingrediente
Video pește prăjit
- 1 crap fără cap
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 cană supă de pește
- 1 pahar de vin roșu
- ulei
- piper
- mălai sau făină
Video pește prăjit
Mod de preparare
Crapul se curăță de solzi, se golește de intestine, se spală
și se taie felii groase de 4 - 5 cm.
Se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră cu sarea pe el.
Separat se pregătește sosul : se înmoaie untul pe foc, se amestecă
cu două linguri de făină, se subțiază amestecul cu vin roșu
și o cană de supă de pește și se lasă să fiarbă la foc mic,
amestecînd mereu cu o lingură de lemn, pentru ca ciulamaua
să nu se prindă și să nu se facă cocoloașe.
Se sărează și se piperează cu piper măcinat sau boabe, puse să
fiarbă cu sosul.
Se păstrează cald pînă cînd se prăjește peștele.
Cînd peștele este bine rumenit, se scoate pe un platou mare,
se acoperă cu sos cald și se servește imediat.
Video pește prăjit
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții