Crap cu Sos de Smîntînă și Hrean




CRAP CU SOS DE SMÎNTÎNĂ ȘI HREAN


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- sare
- 150 g hrean
- 150 g nuci tocate
- 1 linguriță de zahăr
- miezul de la 2 felii de pîine
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lămîie



Mod de preparare

Peștele se curăță, se golește de intestine și se spală,
se înlătură capul și aripioarele, se taie felii mari și
se pune la fiert cu apă caldă cît să-l acopere și cu
sarea necesară.
Cînd este gata ( este nevoie doar de un sfert de oră
de fierbere la foc mic ) se ia vasul de pe foc și se
lasă la cald.
Separat se pregătește sosul : hreanul se dă pe răzătoarea
mică, ținînd răzătoarea departe de față, apoi se trece
într-o farfurie adîncă unde se amestecă cu nucile tocate
mărunt.
Peste amestec se pune miezul de la două felii de pîine
proaspătă bine fărîmițat și smîntîna.
Amestecul se sărează după gust, se îndulceșce cu o linguriță
de zahăr și se amestecă energic pînă cînd zahărul nu se
mai simte cristale întregi.
Peste amestec se stoarce o lămîie, se omogenizează
amestecînd în continuare, după care se servește peștele
pus pe o farfurie mare, înconjurat de legume fierte și
acoperit cu sosul de hrean.



Crap cu Sos de Smîntînă și Hrean




CRAP CU SOS DE SMÎNTÎNĂ ȘI HREAN


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- sare
- 150 g hrean
- 150 g nuci tocate
- 1 linguriță de zahăr
- miezul de la 2 felii de pîine
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lămîie



Mod de preparare

Peștele se curăță, se golește de intestine și se spală,
se înlătură capul și aripioarele, se taie felii mari și
se pune la fiert cu apă caldă cît să-l acopere și cu
sarea necesară.
Cînd este gata ( este nevoie doar de un sfert de oră
de fierbere la foc mic ) se ia vasul de pe foc și se
lasă la cald.
Separat se pregătește sosul : hreanul se dă pe răzătoarea
mică, ținînd răzătoarea departe de față, apoi se trece
într-o farfurie adîncă unde se amestecă cu nucile tocate
mărunt.
Peste amestec se pune miezul de la două felii de pîine
proaspătă bine fărîmițat și smîntîna.
Amestecul se sărează după gust, se îndulceșce cu o linguriță
de zahăr și se amestecă energic pînă cînd zahărul nu se
mai simte cristale întregi.
Peste amestec se stoarce o lămîie, se omogenizează
amestecînd în continuare, după care se servește peștele
pus pe o farfurie mare, înconjurat de legume fierte și
acoperit cu sosul de hrean.



Crap la Grătar cu Sos de Unt



CRAP LA GRĂTAR CU SOS DE UNT


Ingrediente

- 1 kg de crap curățat și spălat
- sare
- 3 linguri de unt
- 1 lămîie
- 1 lingură de muștar
- piper măinat


Mod de preparare


Peștele se pune întreg pe un grătar dublu, după ce a stat
cu sarea pe el o jumătate de oră.
Grătarul se pune direct pe jar, iar peștele se întoace des
pentru a se frige uniform.
Se unge cu puțin ulei, dacă nu este destul de gras, și se
așază pe un platou cînd este gata, apoi se taie felii groase
după ce s-a răcorit puțin.
Se prepară un sos din unt și lămîie astfel : untul se înmoaie
pe foc mic, apoi se trage cratița de pe foc, se adaugă zeama
de la o lămîie și se freacă energic cu o lingură de lemn pînă
cînd se omogenizează bine.
Se adaugă muștarul, continuînd operația.
Cînd sosul arată ca o cremă consistentă, se sărează și se ține
la cald.
Se toarnă peste peștele fript și se servește imediat.
Sosul se poate servi și la păstrăvi pe grătar sau rasol.





Crap la Grătar cu Sos de Unt



CRAP LA GRĂTAR CU SOS DE UNT


Ingrediente

- 1 kg de crap curățat și spălat
- sare
- 3 linguri de unt
- 1 lămîie
- 1 lingură de muștar
- piper măinat


Mod de preparare


Peștele se pune întreg pe un grătar dublu, după ce a stat
cu sarea pe el o jumătate de oră.
Grătarul se pune direct pe jar, iar peștele se întoace des
pentru a se frige uniform.
Se unge cu puțin ulei, dacă nu este destul de gras, și se
așază pe un platou cînd este gata, apoi se taie felii groase
după ce s-a răcorit puțin.
Se prepară un sos din unt și lămîie astfel : untul se înmoaie
pe foc mic, apoi se trage cratița de pe foc, se adaugă zeama
de la o lămîie și se freacă energic cu o lingură de lemn pînă
cînd se omogenizează bine.
Se adaugă muștarul, continuînd operația.
Cînd sosul arată ca o cremă consistentă, se sărează și se ține
la cald.
Se toarnă peste peștele fript și se servește imediat.
Sosul se poate servi și la păstrăvi pe grătar sau rasol.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții